26/03/2021 26/03/2021 Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και η επέτειος των διακοσίων χρόνων από της ενάρξεως της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Δράμας. Την 200στή επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας τίμησε η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, με την παρουσία του προέδρου της κ. Μιχαήλ Χρυσανθοπούλου...
26 Μαρτίου, 2021 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 14:43

Ευαγγελισμός και 200στή επέτειος της Επανάστασης στη Δράμα

Διαδώστε:
Ευαγγελισμός και 200στή επέτειος της Επανάστασης στη Δράμα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και η επέτειος των διακοσίων χρόνων από της ενάρξεως της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Δράμας.

Την 200στή επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας τίμησε η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, με την παρουσία του προέδρου της κ. Μιχαήλ Χρυσανθοπούλου και ομάδας μελών της Ενώσεως, οι οποίοι μαζί με παιδιά των κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας παρουσιάστηκαν ντυμένοι με στολές των αγωνιστών της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 (ιερού λόχου, Δόμνας Βισβίζη, οπλαρχηγών).

Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, χοροστάτησε στον Όρθρο, χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον ιερομόναχο π. Γερμανό Σπύρογλου, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα για τη διπλή εορτή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη Δοξολογία και ομίλησε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενώσεως Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας κ. Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος.

Στη συνέχεια πεζοπορούντες κατευθυνθήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και στο ηρώο στον κήπο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των αγωνιστών του έθνους μας.

Επιστρέφοντες στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε τα μέλη της Παμμακεδονικής Ενώσεως Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας και τα παιδιά των κατηχητικών μας και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς της διακοστής επετείου της Ελληνικής μας Επαναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων