08/07/2021 08/07/2021 Σε συγκινητικό κλίμα τιμήθηκε ο πολιός και σεβάσμιος Ιερεύς, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Σταθούλιας, ο οποίος επί πεντήκοντα και πλέον έτη υπηρετεί την Αγία μας Εκκλησία ως λειτουργός και πνευματικός. Η εκδήλωσις πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών, στο πλαίσιο των εορτασμών της μνήμης του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, του οποίου Παρεκκλήσιον εγκαινιάσθη από τον...
08 Ιουλίου, 2021 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 16:39

Τιμήθηκε Ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Διαδώστε:
Τιμήθηκε Ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Σε συγκινητικό κλίμα τιμήθηκε ο πολιός και σεβάσμιος Ιερεύς, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Σταθούλιας, ο οποίος επί πεντήκοντα και πλέον έτη υπηρετεί την Αγία μας Εκκλησία ως λειτουργός και πνευματικός.

Η εκδήλωσις πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών, στο πλαίσιο των εορτασμών της μνήμης του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, του οποίου Παρεκκλήσιον εγκαινιάσθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, αμέσως μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αμβροσίου Γκουρβέλου, Προισταμένου και Ιεροκήρυκος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών με θέμα: « Μηνύματα από τη ζωή του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου».

Εν συνεχεία ευσεβής νέος της Ενορίας παρουσίασε το βιογραφικόν του π. Σπυρίδωνος, ενώ αναφορά στην προσφορά του τιμηθέντος Ιερέως, ως Λειτουργού και Κατηχητού, έκανε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος εχρημάτισε μαθητής των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγια συγκινητικά για την προσφορά του σεβασμίου Ιερέως, αναφερθείς στην πολυετή και καλλίκαρπο, εν ταπεινώσει και βαθυτάτη συνειδήσει ευθύνης, διακονίαν του εις την Αποστολικήν Μητρόπολιν των Πατρών, εκφράσας τις ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον σεμνόν, ιεροπρεπή και ευπροσήγορον Ιερέα, ο οποίος μετά της μακαριστής πρεσβυτέρας του Ιωάννας απέκτησαν 11 τέκνα.

Στον π. Σπυρίδωνα ο Σεβασμιώτατος προσέφερε το παράσημον της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών (χρυσούν σταυρόν του Αποστόλου Ανδρέου), ενώ εκ μέρους της Ενορίας, του προσεφέρθη επιστήθιος σταυρός και τιμητική πλακέτα.

Ο τιμηθείς Ιερεύς εν βαθυτάτη συγκινήσει ωμίλησε εν ολίγοις, ευχαριστήσας όλους όσοι μέχρι τώρα συνείργησαν εις την κατά Θεόν οικογενειακήν και εν τη Εκκλησία, καταξιωμένην πορείαν του.

Ο π. Σπυρίδων θα συνεχίση να προσφέρη τις υπηρεσίες του, λειτουργικές και πνευματικές και ως συνταξιούχος, πλέον, Ιερεύς.

Τον συντονισμό της Εκδηλώσεως και την όλην ευθύνη της παρουσιάσεως είχεν ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πατρών, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.

Ύμνους από την ακολουθία του Οσίου Παισίου απέδωσε θαυμάσια βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού, κ. Κωνσταντίνου Στεφανοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων