10/02/2020 10/02/2020 Μεγαλειώδης Λιτανεία-διαμαρτυρία έλαβε χώρα χθες στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, κατά του νόμου για τις “θρησκευτικές ελευθερίες” που προβλέπει αρπαγή των ναών, των μοναστηριών και της περιουσίας της Εκκλησίας από το κράτος. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί και οι άλλοι πολίτες βγήκαν πάλι στους δρόμους των πόλεων του Μαυροβουνίου. “Ο Νόμος αυτός είναι ντροπή για το Μαυροβούνιο...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 21:33

Μεγαλειώδης “Λιτανεία-διαμαρτυρία” στην Πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα – Μητρ. Μαυροβουνίου “Μας στηρίζουν όλοι”

Διαδώστε:
Μεγαλειώδης “Λιτανεία-διαμαρτυρία” στην Πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα – Μητρ. Μαυροβουνίου “Μας στηρίζουν όλοι”

Μεγαλειώδης Λιτανεία-διαμαρτυρία έλαβε χώρα χθες στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, κατά του νόμου για τις “θρησκευτικές ελευθερίες” που προβλέπει αρπαγή των ναών, των μοναστηριών και της περιουσίας της Εκκλησίας από το κράτος.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί και οι άλλοι πολίτες βγήκαν πάλι στους δρόμους των πόλεων του Μαυροβουνίου.

“Ο Νόμος αυτός είναι ντροπή για το Μαυροβούνιο μπροστά στην Ευρώπη. Αυτό βεβαιώνει όλη η Ευρώπη. Λαμβάνουμε στήριξη όχι μόνο από τον δικό μας Πατριάρχη αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας, καθώς και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και από τον Πάπα Ρώμης καθώς και από τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους. Επίσης, στήριξη μας δίνουν και πιστοί από το Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Ϋόρκη. Ελπίζω ότι οι κυβερνώντες θα λογικευτούν και θα ακυρώσουν τον Νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας, ο οποίος είναι ντροπή για αυτούς και για το κράτος”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος μετά τη λιτανεία στους δημοσιογράφους.

“Οι ιεροί μας τόποι, ναοί και μοναστήρια εδώ χτίστηκαν και υπάρχει Εκείνος που τους φιλάει ανά τους αιώνες και θα τους φιλάει εις τους αιώνας των αιώνων. Το νόμο αυτό έφεραν εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να σκοτώσουν τον Χριστό με τον τρόπο τον οποίο τον δίκασε ο Πόντιος Πιλότος. Δεν είναι καλό αυτό για το Μαυροβούνιο του Αγίου Ιωάννου Βλαδιμήρου ο οποίος μαρτύρησε για να μη γίνει εξαιτίας του ο εμφύλιος πόλεμος. Δεν θυσίασε το κράτος και το λαό για να πλουτίσει ο ίδιος” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

 

Λιτανεία -διαμαρτυρίας με καΐκια παραθαλάσσια του Μαυροβουνίου με ελληνική σημαία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων