Νέοι και Εκκλησία
27 Αυγούστου, 2024

Ολοκληρώθηκε η Στ΄ Κατασκηνωτική Περίοδος Αγοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Διαδώστε:

Πραγματοποιήθηκε κατά το οκταήμερο 17-24 Αυγούστου 2024 η Στ΄ περίοδος των Νεανικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, που φιλοξενήθηκαν αγόρια που τελείωσαν την Γ΄ Γυμνασίου και τάξεις Λυκείου, με αρχηγό τον Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Στις 20 Αυγούστου 2024 επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και γευμάτισε με τα στελέχη και τα παιδιά της περιόδου αυτής, η οποία ήταν αφιερωμένη στους Μεγαλομάρτυρες του Χριστού, με σκοπό οι συμμετέχοντες νέοι να διδαχθούν και να έχουν ως πρότυπα τους αθλητές Αγίους της Πίστεως μας.

Οι κατασκηνωτές καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο τραγουδώντας τις κραυγές των ομάδων τους και τον ύμνο της κατασκηνωτικής περιόδου τους. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αφού συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη, για το επιτελούμενο έργο τους και τον μόχθο της προετοιμασίας τους, μίλησε προς τα παιδιά για την πίστη που είχαν οι Μεγαλομάρτυρες και πρέπει να τους έχουμε πρότυπα μέσα στη ζωή μας.

Τις επόμενες ημέρες, οι κατασκηνωτές επισκέφθηκαν, πεζοπορώντας, την Ιερά Μονή της Όσιας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ηλίων, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων, όπου απήλαυσαν την φιλοξενία της γερόντισσας Χρυσοβαλάντης και των υποτακτικών της Μοναχών. Η γερόντισσα απηύθυνε στα παιδιά ψυχωφελείς και διδακτικούς λόγους και τους ευχήθηκε εγκάρδια καλή πρόοδο!

Οι ημέρες ολοκληρώθηκαν με πολύ παιχνίδι, διδακτική κατήχηση, με πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, εξομολόγηση και συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες και την τελευταία ημέρα με το καθιερωμένο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού.

 

Διαδώστε: