Νέοι και Εκκλησία
18 Ιουλίου, 2024

«Πορεία Φωτός» η Κατασκήνωση των Αγοριών Γυμνασίου – Λυκείου της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας

Διαδώστε:

Τις παραθαλάσσιες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ρίζα Ναυπακτίας επισκέφθηκε για μια ακόμα φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, προκειμένου να βρεθεί κοντά στα παιδιά που συνεχίζουν να φιλοξενούνται εκεί το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης, 17 Ιουλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της τέταρτης κατασκηνωτικής περιόδου, που φιλοξενεί Αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου.

Τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχθηκαν θερμά ο Αρχηγός, Αρχιμ. Βασίλειος Αγγελάκης, οι Ομαδάρχες, τα Στελέχη και οι Κατασκηνωτές. Ο π. Βασίλειος παρουσίασε τα στελέχη της Κατασκήνωσης και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το πατρικό ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, καθιστώντας την φετινή επέτειο της συμπληρώσεως 50 ετών λειτουργίας της Κατασκήνωσης σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Ο Σεβασμιώτατος με πατρικούς και καρδιακούς λόγους ευχαρίστησε για την υποδοχή και εξέφρασε την χαρά του για τη μέχρι τώρα πορεία όλων των κατασκηνωτικών περιόδων. Παρουσίασε την γενική ονομασία της Κατασκήνωσης, που είναι «Πορεία Φωτός» μέσα από έναν όμορφο διάλογο με τους κατασκηνωτές που κινήθηκε σε τέσσερις βασικές ερωτήσεις: «ποιοί είμαστε;», «πού πηγαίνουμε;», «τί κάνουμε;» και «τί επιζητούμε;». Επίσης έδωσε τις ονομασίες και τις σημαίες σε κάθε ομάδα ξεχωριστά και τα ενθύμια στους Κατασκηνωτές. Κατόπιν παρακολούθησε το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαδώστε: