Νέοι και Εκκλησία
25 Οκτωβρίου, 2024

Τα παιδιά μας πρωτοπόροι

Διαδώστε:

Μαθήματα ανθρωπιάς έδωσαν εχθές οι μαθητές της τέταρτης τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως, συνοδεία των διδασκάλων τους και με την έγκριση των γονέων και κηδεμόνων τους, με την προσφορά τους προς το Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα «Το Καλάθι του Πτωχού Αδερφού» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας στην πόλη της Τριπόλεως.

Στο Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα «Το Καλάθι του Πτωχού Αδερφού» τους υποδέχθηκε ο υπεύθυνος Ιερέας π. Ιωάννης Σουρλίγγας, ο οποίος επαίνεσε και ευχαρίστησε εκ μέρους Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς και τους δασκάλους τους και την Διευθύντρια του Σχολείου για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Τους μίλησε για το νόημα της φιλανθρωπίας και για τη σημασία, που έχει η κίνηση που έκαναν σήμερα. Θύμισε ακριβώς αυτό που λέει η Αγία Γραφή, ότι «ο ελαιών πτωχόν δανείζει Θεώ»! Και τους διαβεβαίωσε, ότι πάντα οι Ιερείς της ενορίας του Αγίου Βασιλείου θα είναι δίπλα στο σχολείο της ενορίας τους, μιάς και είναι το μοναδικό σχολείο, που ανήκει στη δικαιοδοσία της.

Εν συνεχεία οι μαθητές, κατόπιν παρακλήσεως τους, ξεναγήθηκαν στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βασιλείου, επισκέφτηκαν την αίθουσα, στην οποία γίνονται κάθε Σάββατο, ώρα 11.00-12.00 π.μ., τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου και ανανέωσαν το ραντεβού τους επ’ ευκαιρία του ερχομού του νέου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφανίου, είτε στο Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα «Το Καλάθι του Πτωχού Αδερφού», είτε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Διαδώστε: