Ομογένεια
31 Ιουλίου, 2024

Αναβάλλεται για τις 2 Σεπτεμβρίου η συζήτηση για την αποφυλάκιση με όρους του Φρέντη Μπελέρη

Διαδώστε:

Για τις 2 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Οι δικαστές έδωσαν νέα αναβολή επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες.

Ο Φρέντης Μπελέρης έχει τις προϋποθέσεις να καταθέσει το αίτημα αποφυλάκισης με όρους, καθώς έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής και έχει επιδείξει καλή διαγωγή, όπως προβλέπει η αλβανική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι ο Φρέντης Μπελέρης εκτίει ποινή δύο ετών. Ο εκλεγμένος πλέον ευρωβουλευτής της ΝΔ μετά την απόφαση των Αλβανών δικαστών για αναβολή της δίκης, μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή.

Δεύτερος αντιπρόσωπος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Φρέντης Μπελέρης, στα τέλη του Ιουλίου. Ο κ. Μπελέρης κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου με τη διακομματική στήριξη των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής, αλλά και την καθοριστική συμβολή της Επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ, κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ.

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, την οποία και πληροφορήθηκα μέσα από τις αλβανικές φυλακές. Αποτελεί μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για έναν νεοεκλεγέντα Ευρωβουλευτή, αλλά και για τη χώρα μας. Σύντομα η περιπέτεια μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες», είχε δηλώσει ο κ. Μπελέρης.

Διαδώστε: