13/09/2024 13/09/2024 Για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε να γίνει, εκτός απροόπτου, από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, το φετινό προσκύνημα στον Άγιο Αυγουστίνο της βορειοανατολικής Φλόριδας, όπου βρίσκεται το αρχαιότερο ξύλινο σχολείο που σώζεται μέχρι σήμερα στην Αμερική. Το σχολείο αυτό, όπως είναι γνωστό, δημιούργησε ο Ιωάννης Γιαννόπουλος. Οπως δήλωσε η πρόεδρος της οργάνωσης, Στέλλα...
13 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2024 - 18:03

Προετοιμασίες της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής για το προσκύνημα στον Άγιο Αυγουστίνο Φλόριδας

Διαδώστε:
Προετοιμασίες της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής για το προσκύνημα στον Άγιο Αυγουστίνο Φλόριδας

Για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε να γίνει, εκτός απροόπτου, από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, το φετινό προσκύνημα στον Άγιο Αυγουστίνο της βορειοανατολικής Φλόριδας, όπου βρίσκεται το αρχαιότερο ξύλινο σχολείο που σώζεται μέχρι σήμερα στην Αμερική. Το σχολείο αυτό, όπως είναι γνωστό, δημιούργησε ο Ιωάννης Γιαννόπουλος.

Οπως δήλωσε η πρόεδρος της οργάνωσης, Στέλλα Κοκόλη, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί, συμμετέχουν η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, και ο Σύλλογος Αρκάδων «Γέρος του Μοριά», που εδρεύει στη Ν. Υόρκη.

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών στήθηκε στην αυλή του Σχολείου, προτομή του Γιαννόπουλου, που δεν υπήρχε μέχρι τώρα.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με Μνημόσυνο στο εκεί κοντά ευρισκόμενο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Φωτίου και θα συνεχιστούν με επίσημη πορεία προς το παλαιό κοιμητήριο της πόλης, όπου βρίσκεται και ο τάφος της κόρης του Γιαννόπουλου, η οποία δίδαξε στο σχολείο εκείνο και θεωρείται ως η πρώτη ελληνικής καταγωγής δασκάλα στην Αμερική.

Εξάλλου, η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις 2 Οκτωβρίου στο «Σημείο Μηδέν» του νότιου Μανχάταν, προκειμένου να τελεστεί Μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετοί ομογενείς. Η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει στον νέο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή: ekirikas  (Του Σταύρου Μαρμαρινού)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων