20/08/2024 20/08/2024 Το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σύδνεϋ πρόκειται να καταπλήξει, καθώς παρουσιάζει επίσημα το πλήρες πρόγραμμά του, με το φετινό φεστιβάλ να περιλαμβάνει την αυστραλιανή πρεμιέρα της βραβευμένης μεγάλου μήκους ταινίας «Φόνισσα» σε μια ολοκαίνουργια κινηματογραφική αίθουσα προβολής στο Moore Park. Η πολυβραβευμένη και πολυαναμενόμενη ταινία της Εύας Νάθενα, «Φόνισσα», με πρωταγωνίστρια μια από τις...
20 Αυγούστου, 2024 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 13:54

Το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σύδνεϋ παρουσιάζει την αυστραλιανή πρεμιέρα της ταινίας «Φόνισσα»

Διαδώστε:
Το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σύδνεϋ παρουσιάζει την αυστραλιανή πρεμιέρα της ταινίας «Φόνισσα»

Το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σύδνεϋ πρόκειται να καταπλήξει, καθώς παρουσιάζει επίσημα το πλήρες πρόγραμμά του, με το φετινό φεστιβάλ να περιλαμβάνει την αυστραλιανή πρεμιέρα της βραβευμένης μεγάλου μήκους ταινίας «Φόνισσα» σε μια ολοκαίνουργια κινηματογραφική αίθουσα προβολής στο Moore Park.

Η πολυβραβευμένη και πολυαναμενόμενη ταινία της Εύας Νάθενα, «Φόνισσα», με πρωταγωνίστρια μια από τις πιο διάσημες σύγχρονες ηθοποιούς της Ελλάδας, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, θα κάνει πρεμιέρα στο Σύδνεϋ το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ., με μια ειδική εκδήλωση πριν την προβολή που θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο Palace Cinemas Moore Park.

Βασισμένη στο διάσημο μυθιστόρημα του Έλληνα συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η ταινία θα μεταφέρει νοερά το κοινό στην αγροτική Ελλάδα του 1900, όπου μια καταστροφική πατριαρχική κοινωνία φέρνει τις γυναίκες σε οριακό σημείο, με την πρωταγωνίστρια να μετατρέπεται σε δολοφόνο στην διαστραμένη προσπάθειά της να «απελευθερώσει» νεαρά κορίτσια από την κοινωνική τους μοίρα.

Ο κ. Χάρης Δανάλης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της ΝΝΟ, τονίζει τη σημασία της επέκτασης του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε νέες αίθουσες, προσφέροντας «ελληνική κινηματογραφία υψηλής ποιότητας στους φίλους του σινεμά του Σύδνεϋ με περισσότερες επιλογές από το τυπικό σπίτι μας, τον κινηματογράφο Palace Norton Street».

«Το Moore Park είναι ένας νέος συναρπαστικός χώρος που ελπίζουμε να γίνει το δεύτερο σπίτι μας για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο μέλλον», λέει ο κ. Δανάλης.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε την τελευταία υποκριτική δουλειά της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου! Η “Φόνισσα” της Εύας Νάθενα μας κάνει περήφανους που παρουσιάζουμε τις κινηματογραφικές ικανότητες της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από τις ειδικές μας εκδηλώσεις πρεμιέρας στο Σύδνεϋ», τονίζει η κ. Νία Καρτέρη, Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ & του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σύδνεϋ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αγοράς εισιτηρίων, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://greekfilmfestival.com.au/

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 | 8.30μ.μ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Κινηματογράφος Palace Cinemas Moore Park

122 Lang Rd, Moore Park NSW 2021

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:                      https://shorturl.at/DgicB

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες https://greekfilmfestival.com.au/sydney,

Facebook:                       www.facebook.com/GreekFilmFestival                            www.facebook.com/greekfestivalofsydney

Instagram:                       www.instagram.com/greekfilmfestival                                            www.instagram.com/greekfestivalofsydney

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι έργο του Γ. Τατάκη

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων