Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρρισον από τη Μελβούρνη, η κυβέρνησή του δεσμεύτηκε να παράσχει δέκα εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει προγράμματα διδασκαλίας ξένων γλωσσών.
Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας θα κάνει την αυστραλιανή οικονομία πιο ανταγωνιστική αφού όλο και μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού θα μπορέσει να σταθεί στην πολυγλωσσική παγκόσμια αγορά.
«Τα κοινοτικά σχολεία γλωσσών διαδραματίζουν βασικό ρόλο που συνδέει τους Αυστραλούς νέους με νέους πολιτισμούς αλλά και τους πολιτισμούς των προγόνων τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο οίκημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.
Με το πακέτο των χρηματοδοτήσεων που υποσχέθηκε η σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση «θα επιτρέψουν τα παιδιά και τους μαθητές να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν μια ξένη γλώσσα που θα έχει θετικές επιπτώσεις και στο δικό τους μέλλον», σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Coleman.
Οι επιχορηγήσεις θα καλύπτουν δαπάνες για προμήθεια διδακτικού υλικού, για την καταβολή μισθών των διδασκάλων καθώς και για την αγορά νέου εξοπλισμού.
Τι υποσχέθηκαν οι Εργατικοί;
Είχαν προηγηθεί ο Μπιλ Σιόρτεν και το Εργατικό κόμμα, που υπόσχονται να επενδύσουν οκτώ εκατομμύρια δολάρια σε κοινοτικά σχολεία, ώστε περισσότερα Αυστραλόπουλα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν ξένες γλώσσες.
Σύμφωνα με τις υποσχέσεις των Εργατικών, οι επιχορηγήσεις θα ανέρχονται ως και 25.000 δολάρια ανά σχολείο και θα επιτρέψουν την επέκταση των γλωσσικών προγραμμάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Οι επιχορηγήσεις θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας, για την αρτιότερη κατάρτιση των εκπαιδευτικών ή ακόμα και για την αγορά σχολικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με τον Μπιλ Σιόρτεν, μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης είπε ότι «επιθυμία του είναι οι μαθητές και μαθήτριες να συνεχίζουν να μαθαίνουν την γλώσσα των προγόνων τους, και να παραμένουν προσκολλημένοι στις πολιτιστικές παραδόσεις».
Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται ο πολυπολιτισμός και η διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων».
Πηγή: www.sbs.com