14/08/2024 14/08/2024 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 η εορτή λήξης της Ε’ Κατασκηνωτικής Περιόδου Αγοριών Γυμνασίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Η Ε’ κατασκηνωτική περίοδος είχε ως τίτλο ο «Φαεινός Αστήρ» εμπνευσμένο από τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, του οποίου η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος φέτος εόρτασε τα εκατό χρόνια από την έλευση του ιερού...
14 Αυγούστου, 2024 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 10:34

Εορτή λήξης της Ε’ Κατασκηνωτικής Περιόδου Αγοριών Γυμνασίου της Ι.Μ. Χαλκίδος

Διαδώστε:
Εορτή λήξης της Ε’ Κατασκηνωτικής Περιόδου Αγοριών Γυμνασίου της Ι.Μ. Χαλκίδος

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 η εορτή λήξης της Ε’ Κατασκηνωτικής Περιόδου Αγοριών Γυμνασίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η Ε’ κατασκηνωτική περίοδος είχε ως τίτλο ο «Φαεινός Αστήρ» εμπνευσμένο από τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, του οποίου η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος φέτος εόρτασε τα εκατό χρόνια από την έλευση του ιερού σκηνώματος Του στην Εύβοια. Οι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικά τον βίο του αγίου αλλά και τις περιπέτειες του ιερού λείψανο του, έως και την μόνιμη εγκαθίδρυση του, στο Προκόπι της Ευβοίας από τους προγόνους μας.

Τα παιδιά, στη γιορτή τους παρουσίασαν όσα έμαθαν μέσα από τις κραυγές τους, τα θεατρικά και τα τραγούδια ενώ έψαλαν και απέδωσαν το απολυτίκιο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα υπό την καθοδήγηση του κυρίου Δημητρίου Μπουλέρου διπλωματούχου μεταπτυχιακού διπλώματος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Εν συνεχεία ο αρχηγός της περιόδου Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Χαλκίδος, ευχαρίστησε τα στελέχη της κατασκηνωτικής περιόδου, το έμμισθο και εθελοντικό προσωπικό, ενώ παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό από τις στιγμές της κατασκήνωσης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην διεξαγωγή της κατασκηνωτικής περιόδου, ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες, στο πρόσωπο του π. Ιωάννου, που παρόλο το βεβαρυμμένο και απαιτητικό πρόγραμμα του, συμμετείχε για ακόμη μια φορά ως Αρχηγός της Ε’ Κατασκηνωτικής Περιόδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων