Ομογένεια
02 Ιουνίου, 2019

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μπρούκλιν

Διαδώστε:

Με επιτυχία πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ της ιστορικής κοινότητας των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν που διαρκεί το τριήμερο Παρασκευή 31 Μαΐου με Κυριακή 2 Ιουνίου.

Ομογενείς και κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν στο προαύλιο της εκκλησίας παραδοσιακές λιχουδιές, γλυκά και λουκουμάδες και διασκεδάζουν με ζωντανή μουσική. Για δε τους μικρούς φίλους λειτουργεί λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις.

“Για μας”, τόνισε, “το φεστιβάλ είναι μία έκφραση χαράς και ευφροσύνης προς το θεό και σε όλη την κοινωνία. Σκοπός μας είναι η παρουσίαση και προβολή των παραδόσεών μας, των ηθών και εθίμων, της μουσικής, της κουζίνας, της φιλοξενίας, ό,τι έχουμε να προσφέρουμε σαν λαός στους ξένους επισκέπτες μας. Εύχομαι να συνεχιστούν οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις για πολλά ακόμη χρόνια”.

“Διασκεδάζουμε” είπε, “όλοι μαζί και ταυτόχρονα συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τα λειτουργικά έξοδα της εκκλησίας μας, για το Ελληνικό σχολείο, το Κατηχητικό και τα προγράμματα νεολαίας.
Εύχομαι καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι σε όλη την Ομογένεια και του χρόνου να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί να διασκεδάσουμε.”

Η Ελευθερία Ξενάκη, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την κατασκευή όλων των γλυκισμάτων που προσφέρονται το φεστιβάλ.

“Τα γλυκά, τις σπανακόπιτες, τις τυρόπιτες, τους λουκουμάδες, όλα τα φτιάχνει η Φιλόπτωχος.
Ο σύλλογος μας βοηθάει φτωχούς και κοινωφελή ιδρύματα. Πρόσφατα μαγειρέψαμε για 120 άτομα και πήγαμε στο Μανχάταν και ταϊσαμε τους άστεγους” τόνισε.

Πηγή: www.ekirikas.com

Διαδώστε: