Ομογένεια
20 Ιουλίου, 2024

Φρέντης Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την αλβανική πλευρά η άδεια που μου δόθηκε

Διαδώστε:

«Θα ασχοληθώ με όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης.

Η υποδοχή μου στο «Ελ. Βενιζέλος» όταν έφτασα από την Αλβανία ήταν συγκινητική, όπως ανέφερε, και επεσήμανε: «Ασφαλώς με υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός, αυτό με κάνει περήφανο και με γεμίζει με ευθύνη για να ανταποκριθώ στο έργο μου» επεσήμανε. Στις Βρυξέλλες όλοι είχαν μια καλή κουβέντα να πουν και διευκόλυναν όλη την παρουσία μου εκεί, όπως είπε σε άλλο σημείο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, είπε  ότι υπάρχει αίτημα να αποφυλακιστεί με τα 2/3 της ποινής όπως ο κάθε κρατούμενος στην Αλβανία. Ο ίδιος έχει εκτίσει τα 2/3, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αλβανικό δικαστήριο να αποφασίσει να βγω, αλλιώς στα μέσα Οκτωβρίου οπότε και λήγει η ποινή.

Θεωρώ ότι η άδεια που μου δόθηκε είναι μία κίνηση αποκλιμάκωσης, αλλά δεν ξέρω τη συνέχεια, όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του, είπε ότι είναι να μάθει τις αρμοδιότητες ενός ευρωβουλευτή, οτι θα ασχολήθεί με το να φωτίσει τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά επίσης τόνισε ότι θέλει να ασχοληθεί με όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα.

Ποτέ δεν ήταν στόχος μου να πολιτευτώ στην Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Μπελέρης. «Δυστυχώς αυτές οι πραξικοπηματικές ενέργειες μας ανάγκασαν να έχουμε μία απάντηση. Η απάντηση νομίζω ήταν η πιο κατάλληλη. Ένα θέμα που ήθελαν να το κάνουν διμερές οι αλβανικές αρχές με την κίνησή του ο πρωθυπουργός το έκανε ευρωπαϊκό κι έτσι κανείς πια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ευρώπη χωρίς να γίνεται σεβαστό το κράτος Δικαίου, το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να υπάρξει».

Πηγή: ΕΡΤ

Διαδώστε: