08/07/2024 08/07/2024 Την 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου θα τιμήσει η ομογένεια, με συλλαλητήριο στον ΟΗΕ, με μνημόσυνο και με άλλες εκδηλώσεις μνήμης. Την παραμονή της μαύρης επετείου και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 π.μ....
08 Ιουλίου, 2024 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 10:43

Η ομογένεια της Αμερικής τιμά την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διαδώστε:
Η ομογένεια της Αμερικής τιμά την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Την 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου θα τιμήσει η ομογένεια, με συλλαλητήριο στον ΟΗΕ, με μνημόσυνο και με άλλες εκδηλώσεις μνήμης.

Την παραμονή της μαύρης επετείου και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 π.μ. στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, γνωστό και ως Σημείο Μηδέν.

Το διήμερο των εκδηλώσεων διοργανώνεται από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, την AHEPA, το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ταμείο Κυπριοπαίδων.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ και οι πρόεδροι των προαναφερόμενων οργανωτικών φορέων, καλούν τους ηγέτες των ομογενειακών οργανώσεων, το βράδυ της Δευτέρας, 8 Ιουλίου, στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια, προκειμένου να προσδώσουν πανομογενειακό χαρακτήρα στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις και να ξεκινήσουν από κοινού μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ομογένειας.

Οι ομογενείς την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, θα επανέλθουν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στον ίδιο χώρο για να βροντοφωνάξουν «Δεν ξεχνώ – αγωνίζομαι» και να ζητήσουν από τον Λευκό Οίκο και την διεθνή κοινότητα να αποφύγουν την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να ζητήσουν εδώ και τώρα την άμεση αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Το τελευταίο συλλαλητήριο διοργανώθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 και είχε πρωτοστατήσει η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος.

Πηγή: anamniseis.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων