Ομογένεια
31 Αυγούστου, 2021

Με επιτυχία το φεστιβάλ των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ

Διαδώστε:

Επιτυχία σημείωσε το τριήμερο ελληνικό φεστιβάλ (27-29 Αυγούστου) της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο γέμισε με ελληνικές φωνές, μουσική, τραγούδι και χορό ολόκληρη την περιοχή του Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Το επισκέφτηκαν πολλές εκατοντάδες ομογενείς και Αμερικανοί τηρουμένων όλων των υγειονομικών κανόνων για την πανδημία και απόλαυσαν τα εύγευστα ελληνικά φαγητά και γλυκά κάτω από την τεράστια τέντα υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Σημειώνεται, ότι υπήρχε και επιλογή νηστίσιμων φαγητών λόγω της νηστείας της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες εργάσθηκαν επίπονα επί πολλές ώρες για την επιτυχία του φεστιβάλ υπό την επίβλεψη του ιερατικού προϊσταμένου π. Βασιλείου Μπέμπη, του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου Ηρακλή Σιωρά και της προέδρου της Φιλοπτώχου Νίκης Καλογεροπούλου.

Οι νέοι της κοινότητας συνέβαλλαν πολύ στη διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο επρόκειτο να γίνει στις αρχές Ιουνίου όπως είναι η μακροχρόνια παράδοση της κοινότητας, αλλά οι Αρχές δεν χορήγησαν τη σχετική άδεια λόγω της πανδημίας, πλην όμως τη χορήγησαν για το τέλος Αυγούστου. Πέρυσι η κοινότητα δεν είχε κάνει φεστιβάλ λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Επισημαίνεται ότι εκατό πακέτα με φαγητό προσφέρθηκαν από τον φοιτητικό όμιλο της κοινότητας στους άστεγους του Κέμπριτζ κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το φεστιβάλ.

Η κοινότητα ιδρύθηκε από πρωτοπόρους Ελληνες μετανάστες το 1917 και συνεχίζει μέχρι σήμερα το όραμά τους, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με αμείωτους ρυθμούς και συνεχείς προσπάθειες. Προϊστάμενός της είναι ο λόγιος ιερεύς Βασίλειος Μπέμπης διδάκτωρ Θεολογίας.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θεωρείται ως η κατ’ εξοχήν εκκλησία των Ελλήνων φοιτητών, καθότι βρίσκεται σε περίοπτη θέση του Κέμπριτζ κι έχει σε κοντινή απόσταση από αριστερά της το κορυφαίο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, από δεξιά της το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, γνωστό ως ΜΙΤ, στην αντίπερα όχθη του ποταμού είναι το πανεπιστήμιο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston University, ενώ λίγο πιο πάνω στα σύνορα του Σόμερβιλ και Μέτφορντ το πανεπιστήμιο του Ταφτς. Η κοινότητα έχει θεσπίσει ειδικό ταμείο υποτροφιών με το οποίο συνδράμει στους φοιτητές.

Διαδώστε: