Ομογένεια
16 Απριλίου, 2020

O Αυστραλός πρωθυπουργός εύχεται στην Ομογένεια

Διαδώστε:

“Η ζωή μας έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να μεταβάλλεται τους επόμενους μήνες. Κι ενώ παραμένουμε χωρισμένοι ο ένας από τον άλλον, η πίστη μας διδάσκει πως μπορούμε να είμαστε μαζί πνευματικά, έστω κι αν σωματικά είμαστε απομακρυσμένοι” αναφέρει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισσον στο μήνυμά του για το Πάσχα, απευθυνόμενος προς την ομογένεια και τους άλλους Ορθοδόξους Χριστιανούς που διαμένουν στη χώρα.
“Κάθε μέρα η πίστη μας μιλά για το πώς να δίνουμε προτεραιότητα στις ζωές των άλλων. Μας απαντά στην ερώτηση που τέθηκε στον Ιησού: ποιος είναι ο γείτονάς μου;” αναφέρει και καταλήγει: “Κι έτσι αυτό το Πάσχα, συλλογιζόμαστε κι αντλούμε δύναμη από την πίστη μας καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της δικής μας εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Για τους Χριστιανούς, το Πάσχα αντιπροσωπεύει μια στιγμή εσωτερικής αναζήτησης κι αναγέννησης, καθώς θυμόμαστε την θυσία του Χριστού, την ανάστασή Του και την αγία ιστορία της εξιλέωσης.

Φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα διαφορετικά.

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μεγάλων προκλήσεων για ολόκληρο τον κόσμο, θα γιορτάσουμε το Πάσχα όχι στις Εκκλησίες μας, αλλά στα σπίτια μας μακριά από συναθροίσεις.
Το Πάσχα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, με τις οικογένειες χωρισμένες και τις παραδόσεις να διακόπτονται. Φέτος θα τηρήσουμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλον, έτσι ώστε από το επόμενο έτος κι έπειτα, οι οικογενειακές μας συναντήσεις και οι συναθροίσεις μας να μπορούν να συνεχιστούν.
Αυτή η παγκόσμια κρίση υγείας είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια. Σε μια τέτοια περίοδο, που υπάρχουν τόσο υψηλές απαιτήσεις από εμάς, η ιστορία της θυσίας και της ανάστασης του Χριστού υπηρετεί ως πηγή δύναμης κι ελπίδας.
Η ζωή μας έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να μεταβάλλεται τους επόμενους μήνες. Κι ενώ παραμένουμε χωρισμένοι ο ένας από τον άλλον, η πίστη μας διδάσκει πως μπορούμε να είμαστε μαζί πνευματικά, έστω κι αν σωματικά είμαστε απομακρυσμένοι.

Κάθε μέρα η πίστη μας μιλά για το πώς να δίνουμε προτεραιότητα στις ζωές των άλλων. Μας απαντά στην ερώτηση που τέθηκε στον Ιησού: ποιος είναι ο γείτονάς μου;

Φέτος το Πάσχα αυτό θα το ενσαρκώσουμε. Φέτος το Πάσχα ζητάμε από τους Αυστραλούς να παραμείνουν σπίτι τους. Να γιορτάσουν το Πάσχα διαδικτυακά και να το χαρούν μόνο με όσους ζουν μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον φέτος το Πάσχα.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, όμως είμαστε μέρος μιας απίστευτης χώρας, και δουλεύουμε μαζί με μια απίστευτη συναίσθηση σκοπού, ενότητας και συνεργασίας.

Κι έτσι αυτό το Πάσχα, συλλογιζόμαστε κι αντλούμε δύναμη από την πίστη μας καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της δικής μας εποχής.

Ο πρωθυπουργός
Scott Morrison

Διαδώστε: