Ομογένεια
05 Ιουλίου, 2024

Ο Φρέντη Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χιμάρας

Διαδώστε:

Όπως αναμενόταν, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα, αποφάσισε πριν από λίγο την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη. Η απόφαση λήφθηκε βάση του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Όπως είναι γνωστό ο Φρέντη Μπελέρη δικάστηκε τελεσίδικα την προηγούμενη Παρασκευή με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, για εκλογική διαφθορά.

Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χιμάρας οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Στη σημερινή ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο φυλακισμένος Φρέντη Μπελέρης, οποίος έκρινε τη συνεδρίαση συνέχεια των όλων σκευωριών εναντίον του.

Πηγή: ertnews.gr

Διαδώστε: