22/07/2024 22/07/2024 Στις 21 Ιουλίου, στη Federation Square της Μελβούρνης στην Αυστραλία πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΣΕΚΑ (Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα) Βικτώριας, κ. Παύλου Ανδρόνικου, μεγάλη εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ημέρα που η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, με τραγική συνέπεια τον θάνατο χιλιάδων Κυπρίων Ελλήνων και...
22 Ιουλίου, 2024 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2024 - 12:47

Οι Ψάλτριες της Μελβούρνης στην εκδηλωση μνήμης για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο

Διαδώστε:
Οι Ψάλτριες της Μελβούρνης στην εκδηλωση μνήμης για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο

Στις 21 Ιουλίου, στη Federation Square της Μελβούρνης στην Αυστραλία πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΣΕΚΑ (Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα) Βικτώριας, κ. Παύλου Ανδρόνικου, μεγάλη εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ημέρα που η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, με τραγική συνέπεια τον θάνατο χιλιάδων Κυπρίων Ελλήνων και τον εκτοπισμό 175.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης προσκλήθηκαν να μετέχουν τιμητικά οι ψάλτριες της γυναικείας βυζαντινής χορωδίας Psaltries of Melbourne. Το βραβευμένο χορωδιακό σύνολο αποτελεί ένα από τα γυναικεία βυζαντινά σύνολα του Women in Byzantine Music Worldwide Association που ιδρύθηκε και τέλει υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή.

Οι Ψάλτριες που έλαβαν μέρος παρουσιάζοντας επιλογή βυζαντινών ύμνων ήταν η Ioanna Nikolouleas, η οποία έχει τη διεύθυνση του συνόλου και τον συντονισμό των μελών του Women in Byzantine Music Worldwide Association στην Αυστραλία, η Georgia Vogdanis, η Kaliroy Kanavos Kirkopoulos και η Viktorija Tonic Jankulovska.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης μετείχαν επίσης οι μουσικοί Anthea Sidiropoulos, Achilleas Yiangoullis, Jason Lambrou, Theano Milides, Marios Charalambous και George Timotheou.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους οι Επίσκοποι Σωζοπόλεως Κυριάκος και Κερασούντος Ευμένιος, ο κ. Παναγιώτης Παλατές, Επίτροπος Ιθαγένειας και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Προέδρου της Κύπρου, ο κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, ο κ. Αντώνης Σαμμούτης, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, εκπρόσωποι ελληνικών κοινοτήτων και πρόεδροι των ελληνοκυπριακών κοινοτήτων στην Αυστραλία, ο κ. Bill Shorten, Υπουργός NDIS & Κυβερνητικών Υπηρεσιών, ο κ. Keith Wolahan, ομοσπονδιακό μέλος του Menzies, ο κ. Steve Dimopoulos, Υπουργός Τουρισμού, Αθλητισμού & Δράσεων για το Περιβάλλον και οι κ. Matthew Guy και Kat Theophanous, μέλη της Βικτωριανής Νομοθετικής Συνέλευσης

Φωτογραφίες: Marina Nicoloulea

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων