Ομογένεια
04 Απριλίου, 2022

ΣΥ.Ρ.Κ.Ι: Στόχος η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της Ομογένειας

Διαδώστε:

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.) με εκπροσώπους των Κοινοτήτων της Περιοχής Βοσπόρου (Ευρωπαϊκής Πλευράς) – Τόνισαν την ανάγκη για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Ομογένειας – Απέστειλαν βοήθεια στην Ουκρανία 

Στην Κοινοτική Αίθουσα του Μεγάλου Ρεύματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα των μελών του Δ.Σ. του ΣΥ.Ρ.Κ.Ι. με εκπροσώπους των Κοινοτήτων της Περιοχής του Βοσπόρου (Ευρωπαϊκής Πλευράς), με την τιμητική παρουσία του Σεβ. Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Αποστόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σεβ. Πατριαρχικός Επόπτης της Εκκλησιαστικής Περιφερείας Βοσπόρου Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ως παρατηρητής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Κοινοτήτων της Ευρωαπαϊκής ακτής του Βοσπόρου.

Η συνάντηση αυτή ήταν η τελευταία, που πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια μιας σειράς επισκέψεων του Δ.Σ. του ΣΥ.Ρ.Κ.Ι. με εκπροσώπους όλων των Κοινοτήτων της Πόλης.

Τα μέλη του ΣΥ.Ρ.Κ.Ι. παρουσίασαν τα έργα, τους στόχους και την κοινωνική δράση του Συνδέσμου, ενώ αναφέρθηκαν και στο βοήθημα, που συγκεντρώθηκε και απεστάλη στην Ουκρανία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από όλες τις Κοινότητες με την πρωτοβουλία και συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση, με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, οι οποίοι, αφού κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και πρότειναν λύσεις, συμφώνησαν στο τέλος ότι, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός, η ανάπτυξη της Ομογένειας και η πορεία όλων σε έναν κοινό αγώνα, κάτω από τις νέες συνθήκες του 21ου αιώνα.

Φωτογραφίες – Πληροφορίες: Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος 

Διαδώστε: