Ομογένεια
04 Φεβρουαρίου, 2022

Την ερχόμενη Πέμπτη η πρώτη πανομογενειακή για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

Διαδώστε:

Η Επιτροπή Παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συνεδρίασε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, προκειμένου να εξετάσει την σύνθεση των υποεπιτροπών και συνάμα να τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την ημερομηνία της παρέλασης, τον οικονομικό προϋπολογισμό και τα καθήκοντα των συμπροέδρων, το βράδυ της Πέμπτης, 3 Φεβρουαρίου 2022. Σύμφωνα με την τωρινή συνεδρίαση, η Επιτροπή Παρέλασης πρότεινε την διεξαγωγή της παρέλασης την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ως εναλλακτική, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ του Λου Κάτσου και του Γιώργου Βενιζέλου που εκπροσωπούν τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Τζον Κατσιματίδη με τους συμπροέδρους Νίκο Μπάρδη εκ μέρους του εν εξορία εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου και του Δημητρίου Καλαμαρά που εκπροσωπεί την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων που από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έχουν κάνει κατάληψη του Σταθάκειου Κέντρου.

Τόσο στην τριμερή συνάντηση με τους συμπροέδρους όσο και στην σύσκεψη της Επιτροπής που ακολούθησε συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την σύνθεση των υποεπιτροπών και τόσο ο Λου Κάτσος, όσο και ο Γιώργος Βενιζέλος με τις παρεμβάσεις τους απέδειξαν ότι έχουν πλήρη επίγνωση της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και είναι αποφασισμένοι να αποκλείσουν χωρίς δεύτερη σκέψη από την επιτροπή και τις υποεπιτροπές άτομα που δεν τυγχάνουν κοινής αποδοχής από τις δύο πλευρές.

Αν και η επιτροπή παρέλασης δεν κατάφερε μέχρι και ετούτη την ώρα να λάβει την έγκριση των δημοτικών αρχών για την ημερομηνία της μεγαλειώδους παρέλασης της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο, εν τούτοις αποφασίστηκε ομόφωνα όπως συγκαλέσουν την πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022.

Εάν στις δύο προαναφερόμενες ημερομηνίες οι δημοτικές αρχές – λόγω άλλων παρελάσεων – δεν θα μπορέσουν να εκδώσουν την άδεια, τότε η παρέλαση θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο.

 

Πηγή: anamniseis.net

 

Διαδώστε: