23/03/2019 23/03/2019     Όπως έγινε γνωστό το Λύκειο Μονάχου μετονομάζεται από εφέτος σε Ελληνικό Λύκειο Μονάχου- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε διεθνώς ανεγνωρισμένος μαθηματικός, ισάξιος του Albert Einstein. Έζησε με την οικογένειά του στο Μόναχο και δίδαξε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Μονάχου. Η φήμη του, ως εξαίρετου μαθηματικού απλώθηκε σ΄όλο τον κόσμο και έτυχε μεγάλης εκτίμησης και θαυμασμού...
23 Μαρτίου, 2019 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 12:08

Το Λύκειο Μονάχου τιμά τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

Διαδώστε:
Το Λύκειο Μονάχου τιμά τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή
 
  Όπως έγινε γνωστό το Λύκειο Μονάχου μετονομάζεται από εφέτος σε Ελληνικό Λύκειο Μονάχου- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε διεθνώς ανεγνωρισμένος μαθηματικός, ισάξιος του Albert Einstein. Έζησε με την οικογένειά του στο Μόναχο και δίδαξε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Μονάχου. Η φήμη του, ως εξαίρετου μαθηματικού απλώθηκε σ΄όλο τον κόσμο και έτυχε μεγάλης εκτίμησης και θαυμασμού από τους διακεκριμένους μαθηματικούς διεθνώς και ιδιαίτερα από τον Albert Einstein, με τον οποίο συνεργάστηκε σε πολλά θέματα μαθηματικών. Μεταξύ των δύο μεγάλων ανδρών της επιστήμης υπήρχε αλληλοσεβασμός και βαθειά εκτίμηση
   Ο Καραθεοδωρή διέμενε με την οικογένειά του στην οδό Rauchstr. 8, δίδασκε στη Μαθηματική Σχολή Μονάχου, υπήρξε Εκκλησιαστικός Επίτροπος στον ιστορικό Ναό Σαλβάτορκιρχε, απέθανε και ετάφη στο κοιμητήριο Waldfriedhof. Στον τάφο τοποθετήθηκε ένας υπερμεγέθης κίονας, ιωνικού ρυθμού, στον οποίο αναγράφηκαν το όνομά του και τα ονόματα της συζύγου του Ευφροσύνης και του τέκνου του Στεφάνου.
    Η μαθηματική επιστημονική βαυαρική κοινωνία τίμησε τον Καραθεοδωρή με την ονοματοδοσία της μεγάλης αίθουσας διδασκαλίας της Μαθηματικής Σχολής τoυ Πανεπιστημίου Μονάχου σε “Αίθουσα Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή” (2002) και στην μετονομασία ενός υπάρχοντος μαθηματικού συλλόγου σε “Καραθεοδωρή- Εταιρεία για τη προώθηση των μαθηματικών στην Οικονομία, στο Πανεπιστήμιο και στο Σχολείο, του Λουδοβικείου-Μαξιμιλιανού Πανεπιστημίου Μονάχου”(2013).
Πηγή: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων