Ομογένεια
28 Ιουνίου, 2023

Χειμάρρα: Απόντος του εκλεγμένου Δημάρχου Φ. Μπελέρη η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαδώστε:

Απόντος του εκλεγμένου δημάρχου του Φρέντυ Μπελέρη και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνήλθε την Τρίτη στη Χειμάρρα το νέο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χειμαρραίων σε επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του για την επόμενη τετραετία.

Τη Δευτέρα το Ειδικό Δικαστήριο της Αλβανίας, απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του Μπελέρη ώστε να του επιτραπεί η συμμετοχή στην ορκωμοσία, γεγονός που θα του κατοχύρωνε επισήμως την ανάληψη του χρίσματος του δημάρχου.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβούλων που θα εκπροσωπήσουν το δήμο Χειμάρρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας.

Φωτογραφία: dropolinews.gr

Υποστηρικτές του Φρέντυ Μπελέρη είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο και διαμαρτυρήθηκαν τόσο για την σύλληψή του όσο και για την άρνηση του δικαστηρίου να επιτρέψει την συμμετοχή του στη διαδικασία.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες και η πρέσβης της Ελλάδας Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία χαρακτήρισε την απουσία του Μπελέρη “μεγάλο πλήγμα στο κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας”.

Από την πλευρά της Αλβανικής Κυβέρνησης είχαν λάβει εντολή να βρίσκονται στην αίθουσα τρεις βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος δίνοντας οδηγίες στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του ΣΚ.

Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία δήμαρχος παραμένει ο απερχόμενος Γιώργος Γκόρο, που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κομμα του κ.Έντι Ράμα και ηττήθηκε από τον Μπελέρη.

Ο Φρέντι Μπελέρης 

Διαδώστε: