28/12/2020 28/12/2020 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκπομπή “Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες” της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και της ERT-World, στην οποία συμμετείχαν ελληνικά σχολεία του εξωτερικού αλλά και εκατοντάδες Ελληνόπουλα από 30 κράτη όλων των Ηπείρων για να μας πουν τα κάλαντα, να ακούσουμε τα τραγούδια τους και να ανταλλάξουμε...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 9:05

“Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες”

Διαδώστε:
“Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκπομπή “Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες” της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και της ERT-World, στην οποία συμμετείχαν ελληνικά σχολεία του εξωτερικού αλλά και εκατοντάδες Ελληνόπουλα από 30 κράτη όλων των Ηπείρων για να μας πουν τα κάλαντα, να ακούσουμε τα τραγούδια τους και να ανταλλάξουμε ευχές.

“Τα χαμόγελά τους κι η αγάπη τους για την Πατρίδα είναι το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο δώρο!”, σχολίασε με ανάρτησή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης.

Οι δράσεις αυτές φανερώνουν για ακόμη μια φορά την ζωντάνια των παραδόσεων μας όπου υπάρχουν Έλληνες ανά τον κόσμο. Η νέα χρονιά μάλιστα που ανατέλλει σε λίγες ημέρες θα είναι κομβική για την ομογένειας μας καθώς θα συμμετάσχει ενεργά στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την πεποίθηση ότι και οι Έλληνες του Εξωτερικού θα ανταποκριθούν στην ευκαιρία για εθνική ενδοσκόπηση και δημιουργικό αναστοχασμό που προσφέρει η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική παλιγγενεσία, εξέφρασε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο φετινό της μήνυμα για τα Χριστούγεννα προς την ομογένεια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων