31/01/2024 31/01/2024 Στο νομοσχέδιο για τον λεγόμενο γάμο ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. «έχω τοποθετηθεί δημόσια, έχω πει ότι θα το καταψηφίσω. Θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι. Δεν είναι κάποιο δικαίωμα που επιβάλλεται ούτε από την Ε.Ε., ούτε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρακόπουλος....
31 Ιανουαρίου, 2024 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 17:42

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Γιατί θα καταψηφίσω τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Γιατί θα καταψηφίσω τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο νομοσχέδιο για τον λεγόμενο γάμο ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. «έχω τοποθετηθεί δημόσια, έχω πει ότι θα το καταψηφίσω. Θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι. Δεν είναι κάποιο δικαίωμα που επιβάλλεται ούτε από την Ε.Ε., ούτε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρακόπουλος.

«Δεν έχω κανένα ζήτημα, όπως όλοι μας, με την σεξουαλική επιλογή κάθε ανθρώπου, με τη δυνατότητά του να συζεί, να πορεύεται όπως αυτός αποφάσισε στη ζωή του. Έχω, όμως, ένα ζήτημα με το μοντέλο που προτείνουμε ως κοινωνία, το μοντέλο της οικογένειας. Άλλωστε, τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας τα έχει επισημάνει και ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Βορίδης. Εγώ δεν είμαι νομικός, αλλά όταν ακούω τον υπουργό Επικρατείας, που είναι έγκριτος νομικός, να θέτει ένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης, φαντάζομαι ότι αυτό θα πρέπει να ρυθμιστεί. Και όταν βλέπω και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Μπούγα για μια ρύθμιση που αφορά το οικογενειακό δίκαιο να διαφωνεί και να το δηλώνει και αυτός ευθαρσώς, τότε νομίζω ότι υπάρχει ένα ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος στην «ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» του καναλιού της Βουλής.

 

 

Ο κυβερνητικός βουλευτής ερωτώμενος σχετικά με τη στάση διαφωνούντων μελών της κυβέρνησης επισήμανε επίσης ότι «το ποιος θα μείνει ή θα απομακρυνθεί στην κυβέρνηση δεν εξαρτάται από εμένα. Ο πρωθυπουργός έχει το προνόμιο να συγκροτεί την κυβέρνησή του και στο τέλος της ημέρας ο πρωθυπουργός κρίνεται. Πέραν ημών όλων, επικεφαλής έχει η παράταξη, είναι αυτός που δίνει το στίγμα, αυτός αποφασίζει για τη συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου. Εγώ αν το έκανα δεν θα έμενα, θα παραιτούμουν. Για άλλα ζητήματα, ήσσονος σημασίας, όχι για ζήτημα συνείδησης, παραιτήθηκα από υπουργός, αλλά δεν είμαι ο κανόνας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη: Συνέντευξη Μ. Χαρακόπουλου στην Βουλή TV (30.01.24)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων