31/01/2024 01/02/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη του Ναυπλίου εορτάζει τη μνήμη του Πολιούχου Άγίου Αναστασίου του Νεομάρτυρος. Το απόγευμα της Τετάρτης 31ης Ιανουαρίου 2024, παραμονής της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλίως τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου (του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και συγχοροστατούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 0:12

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου του Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου του Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη του Ναυπλίου εορτάζει τη μνήμη του Πολιούχου Άγίου Αναστασίου του Νεομάρτυρος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31ης Ιανουαρίου 2024, παραμονής της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλίως τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου (του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και συγχοροστατούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Κατά τον Εσπερινό έψαλλε χορωδία υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδάριου Ιωάννη Χαβιαρλή, καθώς και του Πρωτοψάλτη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ,τους αρχιερείς ,του ιερείς και τους πιστούς, που με την παρουσία τους τίμησαν τον Άγιο Αναστάσιο.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, ανήμερα της εορτής,  θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Ναυπλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων