02/02/2024 02/02/2024 Σαράντα μέρες μετά τη Γέννηση του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Υπαπαντή, την υποδοχή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο ναό από τον Δίκαιο Συμεών, τον οποίο η Εκκλησία μας ονομάζει Θεοδόχο. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα και ομιλίες στην μεγάλη αυτή Δεσποτική και Θεομητορική εορτή....
02 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2024 - 11:23

Αφιερώματα στη Pemptousia TV στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

Διαδώστε:
Αφιερώματα στη Pemptousia TV στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

Σαράντα μέρες μετά τη Γέννηση του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Υπαπαντή, την υποδοχή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο ναό από τον Δίκαιο Συμεών, τον οποίο η Εκκλησία μας ονομάζει Θεοδόχο.

Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα και ομιλίες στην μεγάλη αυτή Δεσποτική και Θεομητορική εορτή.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας οι πιστοί προσκυνούν με ευλάβεια την εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου, την οποία έφεραν στις αποσκευές τους οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου με θέμα: «Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και η πολύτεκνη οικογένεια», στην Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τις πολύτεκνες οικογένειες, επ’ ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020.

Επίσης, την ομιλία του ιερομονάχου π. Τιμοθέου Βατοπαιδινού στην ίδια εκδήλωση, με θέμα: «Πολύτεκνη Μητέρα, το αφανές στήριγμα της Οικογένειας».

Οι Καταβασίες της Υπαπαντής, ο Γ’ ήχος και η έννοια του Φρύγιου, είναι το θέμα της εκπομπής Μελίσματα και Μύθοι, που παρουσιάζει η Νεκταρία Καραντζή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων