03/02/2024 03/02/2024 Η Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια τον απολογισμό κοινωνικής-φιλανθρωπικής δραστηριότητας για το έτος 2023. Ανάμεσα στις δράσεις της, είναι τα εγκαίνια ενός κοινωνικού κέντρου, δύο κινητών κοινωνικών καντίνων και η προσφορά βοήθειας, που ανέρχεται σε πάνω από 50 εκατομμύρια λέι, σε όσους έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα πρόκετια για την ίδρυση ενός Κέντρου Φροντίδας σε ενήλικες με αναπηρία στην...
03 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2024 - 10:33

Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια: Απολογισμός της Φιλανθρωπικής δράσης για το 2023

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια: Απολογισμός της Φιλανθρωπικής δράσης για το 2023

Η Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια τον απολογισμό κοινωνικής-φιλανθρωπικής δραστηριότητας για το έτος 2023. Ανάμεσα στις δράσεις της, είναι τα εγκαίνια ενός κοινωνικού κέντρου, δύο κινητών κοινωνικών καντίνων και η προσφορά βοήθειας, που ανέρχεται σε πάνω από 50 εκατομμύρια λέι, σε όσους έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα πρόκετια για την ίδρυση ενός Κέντρου Φροντίδας σε ενήλικες με αναπηρία στην πόλη Ocna Mureş, της κομητείας Άλμπα, όπου παρέχονται υπηρεσίες διαμονής, φροντίδας, αναψυχής, κοινωνικοποίησης, πνευματικής και ψυχολογικής συμβουλευτικής σε 40 δικαιούχους. Οι δύο κινητές κοινωνικές καντίνες δημιουργήθκαν για να παρέχουν φαγητό συνολικά σε 80 ηλικιωμένους που διαμένουν στις πόλεις Baia de Aries και Άλμπα Ιούλια.

Η Αρχιεπισκοπή έχει στη διάθεσή της 102 κοινωνικές και φιλανθρωπικές υπηρεσίες, δηλαδή 51 κοινωνικά και εκπαιδευτικά κέντρα για παιδιά, 25 κοινωνικά κέντρα για ενήλικες με αναπηρία, 12 κέντρα για ηλικιωμένους, 3 καταφύγια για άστεγους και 11 κέντρα για διαφορετικές κατηγορίες ενηλίκων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο προϋπολογισμός για τη φιλανθρωπική δραστηριότητα ήταν 51.522.000 λέι, 30% πάνω σε σχέση με το 2022. Τα χρήματα προέρχονται κυρίως από δωρεές και φιλανθρωπικές εκστρατείες.

Το 2024, η Αρχιεπισκοπή και το Ίδρυμα HEKS/EPER Romania ξεκίνησαν ένα νέο έργο με στόχο να ενημερώνουν φοιτητές επαγγελματικών σχολών, προκειμένου να διευκολύνουν την εύρεση εργασίας.

Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων