09/02/2024 09/02/2024 Στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στην κοινωνία σχετικά με το νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, αναφέρθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην εκπομπή “ΕΠΙΛΟΓΟΣ” στην ΕΡΤ.  Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι θα...
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2024 - 9:13

Τσιόδρας για νομοσχέδιο “γάμου ομοφύλων”: Δεν περίμενε κανείς να υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία

Διαδώστε:
Τσιόδρας για νομοσχέδιο “γάμου ομοφύλων”: Δεν περίμενε κανείς να υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία

Στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στην κοινωνία σχετικά με το νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, αναφέρθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην εκπομπή “ΕΠΙΛΟΓΟΣ” στην ΕΡΤ. 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις ενώ σχετικά με την αντίδραση της Εκκλησίας είπε ότι είναι κατανοητή η αντίδραση της.“Η Εκκλησία προφανώς θα ήταν απέναντι. Εδώ είναι απέναντι στον πολιτικό γάμο των ετερόφυλων ζευγαριών και είναι κατανοητό απολύτως αφού ο γάμος είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας, ο θρησκευτικός γάμος εννοώ. Δεν περίμενε κανείς να υπάρχει συμφωνία σε αυτό”, είπε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Την ώρα που η πλειοψηφία της Βουλής απέκλεισε εκπροσώπους της Εκκλησίας να λάβουν μέρος στον διάλογο που γίνεται στις αρμόδιες Επιτροπές, συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου το οποίο την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Η ψηφοφορία έχει οριστεί για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Χωρίς κομματική πειθαρχία θα προσέλθουν οι Βουλευτές της Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙ.ΝΑΛ, κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ, ενώ το νομοσχέδιο θα υπερψηφίσουν όπως έχουν ανακοινώσει ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων