12/02/2024 12/02/2024 Με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Ιασίου αναφέρει ότι μόνο το 2023 δαπανήθηκαν 3,4 εκατομμύρια λέι για την παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών, ενώ το συνολικό της φιλανθρωπικό έργο αποτιμάται στα 40 εκατομμύρια λέι. Ο απολογισμός για το 2023 έγινε κατά την ετήσια συνεδρίαση της Επισκοπικής Συνέλευσης, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη. Από τις...
12 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2024 - 13:21

Η φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής Ιασίου για το 2023

Διαδώστε:
Η φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής Ιασίου για το 2023

Με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Ιασίου αναφέρει ότι μόνο το 2023 δαπανήθηκαν 3,4 εκατομμύρια λέι για την παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών, ενώ το συνολικό της φιλανθρωπικό έργο αποτιμάται στα 40 εκατομμύρια λέι. Ο απολογισμός για το 2023 έγινε κατά την ετήσια συνεδρίαση της Επισκοπικής Συνέλευσης, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη.

Από τις δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες επωφήληθηκαν 6.600 δικαιούχοι από την Πολυκλινική «Πρόβιντενς», ενώ 66.000 ασθενείς επωφελήθηκαν από τις διάφορες ιατρικές υπηρεσίες στην ίδια Πολυκλινική μέσω σύμβασης με την Ασφαλιστική Εταιρεία Υγείας του Ιασίου και με κάποια συνδρομή από τους ασθενείς.

Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου πραγματοποίησε επίσης διάφορες δράσεις στον τομέα της απεξάρτησης. Έτσι, το Τμήμα Συμβουλευτικής και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία, σε ατομικές/ομαδικές συμβουλευτικές συνεδρίες και υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίσης, παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ορθόδοξο Κέντρο Αποθεραπείας από Εξαρτήσεις «Μέγας Βασίλειος» στην περιοχή Tătărași, ενώ δύο κέντρα αποθεραπείας ιδρύθηκαν στις περιοχές Botoșani, Piatra Neamț.

 

Πηγή: basilica (Sorin Ionițe)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων