10/07/2019 10/07/2019 Την μεγάλη σημασία που δίνει η Ρωσική Εκκλησία στην οργάνωση και ανάπτυξη των Μητροπόλεως της Νοτιοανατολικής Ασίας, περιοχές, όπου ο Χριστιανισμός διώκεται συστηματικά, καταδεικνύουν οι πρόσφατες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Η Ιεράς Σύνοδος συνεδρίασε χθες 9 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Χριστού Βάλαμο, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ....
10 Ιουλίου, 2019 - 9:45

Νέοι θύλακες Ορθοδοξίας στην Νοτιοανατολική Ασία

Διαδώστε:
Νέοι θύλακες Ορθοδοξίας στην Νοτιοανατολική Ασία

Την μεγάλη σημασία που δίνει η Ρωσική Εκκλησία στην οργάνωση και ανάπτυξη των Μητροπόλεως της Νοτιοανατολικής Ασίας, περιοχές, όπου ο Χριστιανισμός διώκεται συστηματικά, καταδεικνύουν οι πρόσφατες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιεράς Σύνοδος συνεδρίασε χθες 9 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Χριστού Βάλαμο, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου.

“Το Βάλαμο είναι τόπος ιερός, ο οποίος σφραγίσθηκε από το πέρασμα πολλών γενιών των μοναχών, είναι το Ρωσικό Άγιον Όρος μας, αλλά σε αντιδιαστολή προς το με θερμό κλίμα Άγιον Όρος βρέχεται από τα παγωμένα νερά της λίμνης Λάντογκα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρωσίας ανοίγοντας τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου.

Οι Ρώσοι Ιεράρχες έλαβαν μεταξύ άλλων μια σειρά αποφάσεων που αφορούν στις μητροπόλεις και τις ενορίες στο εξωτερικό και κυρίως την ΝΑ Ασία.

Ειδικότερα ενέκριναν:

Την αποδοχή της νεοσυσταθείσας ενορίας στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τιμήν του αγίου και του θαυματουργού Νικόλαου, Αρχιεπισκόπου Λύρου, στις Νήσους Φερόε.
Η ποιμαντική φροντίδα της νεοσυσταθείσας ενορίας στις Νήσους Φερόε θα ανατεθεί στον Αρχιεπίσκοπο Timothy Zolotusky, πρύτανη της ενορίας Nikolsky στο Ρέικιαβικ (Ισλανδία).
Να δεχθεί τις ακόλουθες ενορίες στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νότια Κορέα: Η Ανάσταση του Χριστού στην πόλη της Σεούλ, Γέννηση της Παναγίας στην πόλη Busan.
Να αποδεχθεί την ενορία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην πόλη Yangon (Myanmar) της Ταϊλάνδης υπό τη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Να δεχθεί τις ακόλουθες ενορίες στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις Φιλιππίνες: Ο Χριστός Σωτήρας στην πόλη Tagaytai. Ευλογημένη Μαρόνια της Μόσχας στο Νταβάο (νησί Μιντανάο). Της Ανάστασης του Χριστού στην πόλη του Σαντάς (νησί Μιντανάο).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων