01/03/2024 01/03/2024 Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, η τροποποίηση του Χριστιανικού Οικογενειακού Δικαίου στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η τροποποίηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή αποτελούμενη από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, με την υποστήριξη ειδικών επιτροπών, αποσκοπεί στην ενημέρωση και προσαρμογή των κειμένων στην σύγχρονη εποχή με πνευματική και εθνική ευθύνη προς όφελος...
01 Μαρτίου, 2024 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 8:53

Σε ισχύ η τροποποίηση του Χριστιανικού Οικογενειακού Δικαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Σε ισχύ η τροποποίηση του Χριστιανικού Οικογενειακού Δικαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, η τροποποίηση του Χριστιανικού Οικογενειακού Δικαίου στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η τροποποίηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή αποτελούμενη από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, με την υποστήριξη ειδικών επιτροπών, αποσκοπεί στην ενημέρωση και προσαρμογή των κειμένων στην σύγχρονη εποχή με πνευματική και εθνική ευθύνη προς όφελος του εκκλησιάσματος.

Η τροποποίηση επικυρώθηκε από την Ιερά Σύνοδο κατά τη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου 2023.

Μεταξύ των σημαντικότερων τροποποιήσεων που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον νόμο είναι οι διαθήκες, η υιοθεσία, η κληρονομιά, η επιμέλεια, η ίδρυση χριστιανικής οικογενειακής στέγης και η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, ειδικά για θέματα διατροφής, κηδεμονίας και επιμέλειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων