11/03/2024 11/03/2024 Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης εορτάσθηκε, χθες με το παλαιό εορτολόγιο (26ην Φεβρουαρίου/ 10ην Μαρτίου 2024), στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Γάζα. Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Αλέξιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία μετά του Ιερομονάχου π. Σίλα. Συμμετείχαν προσευχητικά τετρακόσια μέλη του ποιμνίου, οι αιτούντες άσυλο και όσοι δέχτηκαν την όλη...
11 Μαρτίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 17:40

Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης στην πολύπαθη Γάζα

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης στην πολύπαθη Γάζα

Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης εορτάσθηκε, χθες με το παλαιό εορτολόγιο (26ην Φεβρουαρίου/ 10ην Μαρτίου 2024), στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Γάζα.

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Αλέξιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία μετά του Ιερομονάχου π. Σίλα. Συμμετείχαν προσευχητικά τετρακόσια μέλη του ποιμνίου, οι αιτούντες άσυλο και όσοι δέχτηκαν την όλη μέριμνα διαμονής και διατροφής καθώς και οι διασωθέντες από τον πόλεμο Ισραήλ -Χαμάς.

Παρακάτω ολόκληρο το δελτίο Τύπου:

Την Κυριακήν, 26ην Φεβρουαρίου/ 10ην Μαρτίου 2024, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης εις την επ’ ονόματι αυτού Ιεράν Μονήν εν τη δεινοπαθούση σήμερον πόλει της Γάζης.

Κατά την εορτήν ταύτην η Εκκλησία όλη, ιδία η των Ιεροσολύμων ενθυμείται ότι ο άγιος Πορφύριος, καταγόμενος εκ Θεσσαλονίκης, προσήλθεν εις τους Αγίους Τόπους και εχειροτονήθη Πρεσβύτερος και ακολούθως Επίσκοπος Γάζης, τη αυτοκρατορική εντολή κατέστρεψε το τελευταίον προπύργιον της εθνικής ειδωλολατρείας εις Γάζαν και ενεγκαινίασεν Ιερόν Ναόν και την διά μέσου των αιώνων χριστιανικήν παρουσίαν εις Γάζαν. Εις ταύτην την Μονήν ετέλεσεν εορτήν διά θείας Λειτουργίας ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Αλέξιος μετά του Ιερομονάχου π. Σίλα τη προσευχητική συμμετοχή τετρακοσίων περίπου μελών του ποιμνίου ημών, των αιτησάντων άσυλον και δεχομένων την όλην μέριμναν διαμονής και διατροφής υπ’ αυτού, διασωθέντων τη θεία προνοία άχρι του νυν εκ του δεινού πολέμου, θύματα του οποίου υπήρξαν δέκα και οκτώ άτομα, ων ο Κύριος αναπαύση τας ψυχάς εν χώρα ζώντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων