20/11/2018 20/11/2018 Στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και την προωθούμενη συμφωνία αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του  στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στην ΕΡΤ1. Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ένα σημαντικό βήμα εκ μέρους της κυβέρνησης, για την οποία υπογράμμισε ότι “δεν φοβάται να μπει σε μια διαδικασία επίλυσης ενός μακροχρόνιου...
20 Νοεμβρίου, 2018 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2018 - 9:28

Αλ. Χαρίτσης: Η Ιεραρχία ενημερωνόταν πριν τη συμφωνία

Διαδώστε:
Αλ. Χαρίτσης: Η Ιεραρχία  ενημερωνόταν πριν τη συμφωνία

Στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και την προωθούμενη συμφωνία αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του  στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ένα σημαντικό βήμα εκ μέρους της κυβέρνησης, για την οποία υπογράμμισε ότι “δεν φοβάται να μπει σε μια διαδικασία επίλυσης ενός μακροχρόνιου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας”. Πρόσθεσε επίσης, ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε με εμπιστοσύνη και συναίνεση με την ηγεσία της Εκκλησίας, που αντιλαμβάνεται την ανάγκη εξορθολογισμού των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι προηγήθηκε συστηματική δουλειά τον τελευταίο χρόνο, διάστημα κατά το οποίο χτίστηκε αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ για την πορεία των εργασιών ενημερωνόταν ανελλιπώς η Ιερά Σύνοδος.

Τόνισε ότι η συμφωνία «τορπιλίστηκε», ωστόσο, πρόσθεσε, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει και να δώσει διέξοδο, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Είτε με επιπλέον προσλήψεις, που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει για να καλύψει τα τεράστια κενά που παρουσιάζουν κρίσιμοι τομείς (της υγείας, της παιδείας, της αυτοδιοίκησης κ.ά.) είτε με την αξιοποίηση της ανενεργής μέχρι σήμερα εκκλησιαστικής περιουσίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων