31/03/2024 31/03/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης, χοροστάτησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην Β´ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμα του, λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο «Χαῖρε, τύραννον ἀπάνθρωπον ἐκβαλοῦσα τῆς ἀρχῆς·» αναφέρθηκε στο πως η Παναγία...
31 Μαρτίου, 2024 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2024 - 16:31

Λάρισα: B’ Χαιρετισμοί με μηνύματα για την πενηντάχρονη κατοχή της Κύπρου

Διαδώστε:
Λάρισα: B’ Χαιρετισμοί με μηνύματα για την πενηντάχρονη κατοχή της Κύπρου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης, χοροστάτησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην Β´ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμα του, λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο «Χαῖρε, τύραννον ἀπάνθρωπον ἐκβαλοῦσα τῆς ἀρχῆς·» αναφέρθηκε στο πως η Παναγία με το να συνεργαστεί με τον Άγιο Θεό στο σχέδιο της σωτηρία του ανθρώπου, έγινε η αιτία να πάψει η κυριαρχία του διαβόλου, του πόνου, του θανάτου.

Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, η Θεοτόκος κατέστη σύμβολο ανατροπής οποιασδήποτε τυραννικής αρχής κάτι το οποίο διαπίστωσε ο ελληνισμός στην μακραίωνη ιστορία του, ιδίως στην παρελθούσα εορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και στην επερχόμενη Εθνική Εορτή της 1ης Απριλίου, Επέτειο Ελευθερίας του Κυπριακού ελληνισμού από τον αποικιοκρατικό ζυγό των Άγγλων.

Αυτό μας δίνει δύναμη να ελπίζουμε ότι η Παναγία μας θα τερματίσει την πενηντάχρονη σκλαβιά και κατοχή του Τούρκου δυνάστη στο Ελληνικό μας Νησί, όπως επισήμανε.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Ακούστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων