04/04/2024 04/04/2024 Σωτήριος Θεολόγου, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Θεολογίας Α.Π.Θ. Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κάθε Παρασκευή τιμάμε την Μεσιτεία μας προς το Θεό. «Χαῖρε͵ ἐλπὶς ἀγαθῶν αἰωνίων», την προσφωνεί ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός. Είναι η ελπίδα των ανθρώπων για τα αιώνια αγαθά. Είναι η Ελπίδα μας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Σήμερα έχουμε...
04 Απριλίου, 2024 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 9:43

Η ελπίδα στο σύγχρονο κόσμο

Διαδώστε:
Η ελπίδα στο σύγχρονο κόσμο
  • Σωτήριος Θεολόγου, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Θεολογίας Α.Π.Θ.

Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κάθε Παρασκευή τιμάμε την Μεσιτεία μας προς το Θεό.

«Χαῖρε͵ ἐλπὶς ἀγαθῶν αἰωνίων», την προσφωνεί ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός.

Είναι η ελπίδα των ανθρώπων για τα αιώνια αγαθά.

Είναι η Ελπίδα μας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Σήμερα έχουμε χάσει την ελπίδα, έχουμε χάσει την αισιοδοξία για το αύριο και βλέπουμε όλα τα πράγματα με ένα απαισιόδοξο τρόπο.

Έχουμε κατακλυστεί από το άγχος της καθημερινότητας. Έχουμε κατακλυστεί από τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής μας.

Περπατώντας στο δρόμο, κανένας δεν χαμογελάει. Κανένας μας δεν χαίρεται και δεν ζει τη ζωή. Είμαστε έτοιμοι να σκοτώσουμε τον αδελφό μας, είμαστε έτοιμοι να πιαστούμε στα χέρια με τον άλλον για ασήμαντη αφορμή.

Γιατί;

Γιατί δεν έχουμε ελπίδα. Δεν έχουμε κάπου να ακουμπήσουμε το βαρύ φορτίο της καθημερινότητας. Δεν έχουμε ελπίδα για την άλλη μέρα.

Αλλά, έρχεται σήμερα η Εκκλησία, διά μέσου του Αγίου Ρωμανού, να μας υπενθυμίσει για άλλη μία φορά την ελπίδα που μας δίνει η Παναγία.

Η ελπίδα των απελπισμένων.

Μάς καλεί η Εκκλησία να ακουμπήσουμε πάνω Της. Να ακουμπήσουμε στο μαφόριό Της.

Θέλουμε;

Θέλουμε να εναποθέσουμε την ελπίδα στο πρόσωπό Της;

Αναδεικνύεται, σήμερα, ο φάρος στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Η σημαδούρα μέσα στο αχανές πέλαγος. Η ελπίδα στην απελπισία.

Ας ακουμπήσουμε στην εικόνα Της και να είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει ανακούφιση, παρηγοριά και ό,τι λείπει από τον καθένα.

Η Παναγία είναι η μάνα μας. Η μάνα θέλει το καλό του κάθε παιδιού της.

Σε μία ανέλπιδα κοινωνία, έχουμε καταφύγιο. Έχουμε λιμάνι. Έχουμε σπίτι. Και αυτό είναι η Παναγία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων