07/04/2024 07/04/2024 Με κάθε λαμπρότητα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως τελέσθηκε σήμερα θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας Στην μεγαλοπρεπή θεία λειτουργία συμμετείχε ο εφημέριος του ναού  π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που τέλεσε την θεία λειτουργία και τους πιστούς που τίμησαν με την...
07 Απριλίου, 2024 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2024 - 12:53

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στο Λυγουριό Αργολίδας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στο Λυγουριό Αργολίδας

Με κάθε λαμπρότητα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως τελέσθηκε σήμερα θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας

Στην μεγαλοπρεπή θεία λειτουργία συμμετείχε ο εφημέριος του ναού  π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που τέλεσε την θεία λειτουργία και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος κατά την θεία λειτουργία ευλόγησε τα σταυρολούλουδα, τα οποία συνηθίζεται να δίνονται ως ευλογία στους πιστούς.

Καθόλη τη διάρκεια της θείας λειτουργίας είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι μεγάλη και δημοφιλής εορτή του Χριστιανισμού. Πρόκειται για μια κινητή γιορτή και για αυτό το λόγο κάθε χρόνο πέφτει σε διαφορετική ημερομηνία. Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιορτάζουμε και τιμούμε το σύμβολο του σταυρού. Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε πάνω στο σταυρό έως ότου να αναστηθεί τρεις ημέρες αργότερα. Από τότε, ο σταυρός αποτελεί σύμβολο του Χριστιανισμού με ιδιαίτερη σημασία. Για αυτό το λόγο, κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί μία ημέρα στην οποία οι πιστοί συνηθίζουν να προσκυνούν τον σταυρό. Ο αυθεντικός σταυρός πάνω στον οποίο σταύρωσαν τον Χριστό είναι ξύλινος (τίμιο ξύλο). Για αυτό το λόγο οι περισσότερες εκκλησίες προτιμούν να έχουν σταυρό κατασκευασμένο από κάποιο ξύλο έτσι ώστε να αναπαριστά καλύτερο τον αυθεντικό.

   

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων