25/04/2024 25/04/2024 To Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων κατά την μετάβασή του στα Φάρσαλα, προκειμένου να ψάλλει σε Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, επισκέφθηκε το Σχολικό Μουσείο Βρυσιών Φαρσάλων. Εκεί τα μέλη του Σωματείου υποδέχτηκαν οι εθελοντές του Σχολικού Μουσείου “Ενεργοί πολίτες Φαρσάλων”. Παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα τη σχολική ζωή των παλαιότερων χρόνων. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, και στη συνέχεια οι εθελοντές...
25 Απριλίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2024 - 18:56

Οι Ιεροψάλτες των Τρικάλων στο Σχολικό Μουσείο Βρυσιών Φαρσάλων

Διαδώστε:
Οι Ιεροψάλτες των Τρικάλων στο Σχολικό Μουσείο Βρυσιών Φαρσάλων

To Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων κατά την μετάβασή του στα Φάρσαλα, προκειμένου να ψάλλει σε Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, επισκέφθηκε το Σχολικό Μουσείο Βρυσιών Φαρσάλων.

Εκεί τα μέλη του Σωματείου υποδέχτηκαν οι εθελοντές του Σχολικού Μουσείου “Ενεργοί πολίτες Φαρσάλων”. Παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με θέμα τη σχολική ζωή των παλαιότερων χρόνων.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, και στη συνέχεια οι εθελοντές τους ξενάγησαν στους χώρους του Σχολείου-Μουσείου. Εκατοντάδες σπάνια σχολικά αντικείμενα, βιβλία και έγγραφα εκτίθενται με μοναδικό τρόπο και πανέμορφο τρόπο, οδηγώντας τα μέλη του Σωματείου νοερά στο μακρινό παρελθόν.

Για τους παλιότερους η συγκίνηση και η νοσταλγία ήταν αναπόφευκτη. Για τους νεότερους η επίσκεψη στο χώρο, τους έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γνωρίσουν με παραστατικό τρόπο τη σχολική ζωή των παππούδων, των πατεράδων και των μανάδων.

Στη συνέχεια τα μέλη του Σωματείου βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου όπου έπαιξαν σβούρα και γκίλα ή τσέρκι τα οποία τους συνεπήραν. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία καθώς άλλοι
θυμηθήκαν τα σχολικά τους χρόνια και άλλοι γνώρισαν.

Όσοι θέλουν να ζήσουν αυτήν την εμπειρία, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο κ. Κώστα Γκουτούλα στο τηλέφωνο 697762662.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων