12/05/2024 12/05/2024 Στον καταστέφοντα την Ερμούπολη από της κορυφής του λόφου του Βροντάδο, τον οποίο αποίκησαν Χίοι και Ψαριανοί πρόσφυγες, Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος, τον οποίον ανήγειρε προ 150 χρόνων ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Σύρου Αλέξανδρος Λυκούργος, τελέσθηκε χθες ο Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’. Η ιερά ακολουθία τελέστηκε συνευχομένων των Εφημερίων του...
12 Μαΐου, 2024 - 12:39

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης στην Ερμούπολη

Στον καταστέφοντα την Ερμούπολη από της κορυφής του λόφου του Βροντάδο, τον οποίο αποίκησαν Χίοι και Ψαριανοί πρόσφυγες, Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος, τον οποίον ανήγειρε προ 150 χρόνων ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Σύρου Αλέξανδρος Λυκούργος, τελέσθηκε χθες ο Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Η ιερά ακολουθία τελέστηκε συνευχομένων των Εφημερίων του Ναού και Ενοριών της Σύρου, του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης π. Στεφάνου και του Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού π. Χριστοδούλου, των κομισαμένων εξ Εδέσσης την τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολυκάρπου Πολυχρονάκη, του Αντιδημάρχου κ. Δημ. Κοσμά, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ερμούπολης και Άνω Σύρου, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναστάσεως-Βροντάδου, και του παρεπιδημούντος Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κ. Νικ. Ελευθερίου και πολλών πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους εξ Εδέσσης Κληρικούς και τον ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, για την παρασχεθείσα άδεια και ευλογία του να διακομισθεί η τιμία Κάρα του Αγίου Προκατόχου του, προς ευλογία των πιστών, και υπογράμμισε την ευλογημένη συγκυρία της «συναντήσεως» στο Ναό των δύο Αγίων, Πλάτωνος του Νεομάρτυρος και Καλλινίκου Εδέσσης.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ναού, Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλά, ο οποίος επιμελήθηκε κατά τρόπο άψογο και κοπιώδη τις Εκδηλώσεις, τον πολιό Συνεφημέριό του Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά, και ευχήθηκε σε όλους να ζουν πάντοτε στη χαρά της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων