13/05/2024 19/05/2024 Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Γλυκερίας, που γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη και μαρτύρησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Ηράκλεια της Ανατολικής Θράκης. Στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως, τον τόπο καταγωγής της Αγίας. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με...
13 Μαΐου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2024 - 20:24

Η εορτή της Αγίας Γλυκερίας στον τόπο καταγωγής της

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Γλυκερίας στον τόπο καταγωγής της

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Γλυκερίας, που γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη και μαρτύρησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Ηράκλεια της Ανατολικής Θράκης. Στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως, τον τόπο καταγωγής της Αγίας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Συμπροσευχόμενος στο ιερό ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία τιμώντας την μνήμη της Αγίας συμπατριώτισσάς τους.

Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Πριν το τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μίλησε στο εκκλησίασμα για την Αγία Γλυκερία, ευχήθηκε σε όσες εορτάζουν η Αγία να τις προστατεύει πάντοτε και μοίρασε για ευλογία στους πιστούς μία εικονίτσα της Αγίας Γλυκερίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων