14/05/2024 14/05/2024 Η υποδοχή των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί μετά το πέρας του Όρθρου, στον στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Σημειώνεται ότι την Κυριακή 19η Μαΐου η Εκκλησία της Κρήτης...
14 Μαΐου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2024 - 22:02

Οι Τιμίες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου

Διαδώστε:
Οι Τιμίες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου

Η υποδοχή των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί μετά το πέρας του Όρθρου, στον στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Στη συνέχεια θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο κατά το οποίο θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 19η Μαΐου η Εκκλησία της Κρήτης εορτάζει την επέτειο της Επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρωτεπίσκοπου της Εκκλησίας Κρήτης. Ο εορτασμός αυτός συμπίπτει φέτος με την 200η επέτειο της Μαρτυρικής τελειώσεως των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων των εν Ρεθύμνης μαρτυρησάντων.
Για τον λόγο αυτό όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: “θα έχουμε την ευλογία να συνπανηγυρίσουμε τους Αγίους στον Καθεδικό Ναό”.

Παρακάτω το πρόγραμμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων