16/05/2024 16/05/2024 Στην ομιλία του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο “Ρωσικό Σπίτι” στο Βελιγράδι παρέστη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Μαϊου.  Στην αρχή της ομιλίας του, ο Σέρβος Πρόεδρος κάλεσε τον Πατριάρχη και τους Επισκόπους να προσευχηθούν για την υγεία του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε σε απόπειρα δολοφονίας...
16 Μαΐου, 2024 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2024 - 11:20

Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς κάλεσε τον Πατριάρχη Πορφύριο να προσευχηθεί για την υγεία του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Φίτσο

Διαδώστε:
Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς κάλεσε τον Πατριάρχη Πορφύριο να προσευχηθεί για την υγεία του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Φίτσο

Στην ομιλία του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο “Ρωσικό Σπίτι” στο Βελιγράδι παρέστη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Μαϊου. 

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Σέρβος Πρόεδρος κάλεσε τον Πατριάρχη και τους Επισκόπους να προσευχηθούν για την υγεία του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε σε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του την Τετάρτη, αποκαλώντας τον «αδελφό» και έναν από τους σπάνιους ανεξάρτητους ηγέτες στην Ευρώπη.

Η ομιλία του Σέρβου προέδρου είχε ως θέμα: «Αναθεώρηση των ιστορικών γεγονότων και αντίσταση των λαών που αγαπούν την ελευθερία». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Βούτσιτς διάβασε μια ομιλία στα ρωσικά και εστίασε στο απαράδεκτο της παραποίησης της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Βούτσιτς διάβασε μια ομιλία στα ρωσικά και εστίασε στο απαράδεκτο της παραποίησης της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι στην περίπτωση της συμβολής διαφόρων χωρών στη νίκη επί του ναζισμού, «οι αριθμοί μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις» και συνέκρινε το επίπεδο των απωλειών των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ.

«Για εμένα και τους απογόνους μου, η 9η Μαΐου θα είναι πάντα Ημέρα της Νίκης, την οποία θα γιορτάζουμε», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

Εκτός από τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ρώσος Πρέσβης στη Σερβία, Αλαξάντερ Μπόκαν-Χαρτσένκο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό πριν από την ομιλία του κ. Βούτσις, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Αλεξάντερ Βουλίν, ο Υπουργός Πολιτισμού Νικόλα Σελάκοβιτς, ο Υπουργός Εργασίας Νεμάνια Στάριτς, ο Υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών Ντέγια Ρίστιτς, ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Νέντατ Πόποβιτς.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως για την απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων