18/05/2024 18/05/2024 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων, επαίνεσε το θάρρος των Μυροφόρων οι οποίες αποτελούν πρότυπο για τις σημερινές γυναίκες, και ευχαρίστησε όλες τις γιαγιάδες, τις μητέρες και τις αδελφές, που ενστάλαξαν την αγάπη για τον Κύριο και την Εκκλησία Του στη ζωή μας. «Η συναισθηματική υποστήριξη, η...
18 Μαΐου, 2024 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2024 - 11:25

Πατριάρχης Ρουμανίας: Οι Μυροφόρες γυναίκες αποτελούν πρότυπο για τις σημερινές γυναίκες

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Οι Μυροφόρες γυναίκες αποτελούν πρότυπο για τις σημερινές γυναίκες

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων, επαίνεσε το θάρρος των Μυροφόρων οι οποίες αποτελούν πρότυπο για τις σημερινές γυναίκες, και ευχαρίστησε όλες τις γιαγιάδες, τις μητέρες και τις αδελφές, που ενστάλαξαν την αγάπη για τον Κύριο και την Εκκλησία Του στη ζωή μας.

«Η συναισθηματική υποστήριξη, η συμπόνια, η κατανόηση που δείχνουν καθώς και η αποτελεσματική επικοινωνία με τους ασθενούς, τα μέλη της οικογένειάς τους και το ιατρικό προσωπικό είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της θεραπείας όσων υποφέρουν», είπε ο Μακαριώτατος και τόνισε ότι «η θεραπεία της ψυχής διευκολύνει την θεραπεία του σώματος».

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στις γυναίκες που εργάζονται σε ιατρικές μονάδες, κοινωνικά κέντρα, κέντρα ημέρας και οίκους ευγηρίας, που προσφέρουν κατ’ οίκον φροντίδα, φέρνοντας έτσι ανακούφιση στους ασθενείς, και παρέχοντας βοήθεια στους φτωχούς.

«Οι Μυροφόρες γυναίκες ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που έλαβαν από τους αγγέλους την είδηση ​​ότι ο σταυρωμένος Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς καθιστώντας τες θαρραλέες μάρτυρες της Ανάστασης του Κυρίου […] Αν την περασμένη Κυριακή, στις 12 Μαΐου, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία εόρτασε την Εθνική Ημέρα της Οικογένειας, την Κυριακή 19 Μαΐου αναδεικνύει την αποστολή της Χριστιανής γυναίκας στην Εκκλησία και στην κοινωνία. Ευχαριστούμε λοιπόν όλες τις γιαγιάδες, τις μητέρες και τις αδερφές που ομολόγησαν την πίστη τους και που μας ενστάλαξαν την αγάπη για τον Κύριο και την Εκκλησία Του στη ζωή μας, καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν στη χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, τη φροντίδα των ασθενών και την ομαλή διεξαγωγή της κοινωνικής ζωής».

Κεντρική φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Πηγή: Basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων