19/05/2024 19/05/2024 Κυριακή των Μυροφόρων σήμερα και η Εκκλησίας μας παρουσιάζει το γεγονός της παρουσίας των Μυροφόρων Γυναικών, οι οποίες ήταν μαθήτριες του Χριστού μας. Οι Μυροφόρες, με γενναιότητα και τόλμη, χωρίς να υπολογίσουν τους κινδύνους, πήγαν στον τάφο του Χριστού για να αλείψουν το σώμα του Κυρίου με μύρα. Εισήλθαν στο κενό μνημείο και πληροφορήθηκαν από Άγγελο...
19 Μαΐου, 2024 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2024 - 10:27

Αφιέρωμα στην Κυριακή των Μυροφόρων από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Κυριακή των Μυροφόρων από την Pemptousia TV

Κυριακή των Μυροφόρων σήμερα και η Εκκλησίας μας παρουσιάζει το γεγονός της παρουσίας των Μυροφόρων Γυναικών, οι οποίες ήταν μαθήτριες του Χριστού μας. Οι Μυροφόρες, με γενναιότητα και τόλμη, χωρίς να υπολογίσουν τους κινδύνους, πήγαν στον τάφο του Χριστού για να αλείψουν το σώμα του Κυρίου με μύρα. Εισήλθαν στο κενό μνημείο και πληροφορήθηκαν από Άγγελο Κυρίου για την Ανάσταση. Οι Μυροφόρες με το θάρρος τους και την αγάπη τους στον Κύριο έγιναν μεταδότες του χαρμόσυνου αγγέλματος της Αναστάσεως, σε όλο τον κόσμο. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε ομιλίες και αφιέρωμα στις Μυροφόρες.

Η διπλή μαρτυρία της Αναστάσεως του Κυρίου

Οι Αγίες Μυροφόρες είχαν διπλή χάρη και ενέργεια. Οι Μυροφόρες είδαν και άκουσαν την Ανάσταση και μετά ψηλάφισαν τον Χριστό μας στα πόδια, άρα έχουμε διπλή τη μαρτυρία της Αναστάσεως, είχε πει σε ομιλία του ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, την Κυριακή των Μυροφόρων του 2002. Παρακολουθήστε από το αρχείο της Πεμπτουσίας την ομιλία.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

Κυριακή των Μυροφόρων: Οι Μάρτυρες του θριάμβου της Αναστάσεως του Κυρίου

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, απευθυνόμενος προς τους πατέρες της αδελφότητας στην Τράπεζα της Μονής, στις 3 Μαΐου 2020, αναφέρεται στην αναστάσιμη περίοδο του Πεντηκοσταρίου, στα γεγονότα που θυμάται και προβάλει η Εκκλησία ως μαρτυρίες και βεβαιώσεις της Αναστάσεως του Κυρίου, την μεν πρώτη την μαρτυρία του Αποστόλου Θωμά και κατά την δεύτερη Κυριακή την μαρτυρία των Μυροφόρων.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

Οι Mυροφόρες στο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου

Μπαίνοντας στο Ιερό κουβούκλιο στον προθάλαμο όπου είναι το παρεκκλήσι του Αγγέλου, εκεί δηλαδή που στάθηκε ο Άγγελος σύμφωνα με τις γραφές τις κρίσιμες στιγμές μετά την ταφή του Χριστού φαίνονται δυο αγιογραφίες αρχαγγέλων, μια αγιογραφία της Θεοτόκου και αγιογραφίες των μυροφόρων: H Μαρία του Κλωπά, η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μάρθα, η Σαλώμη, η Σωσάνα και η Ιωάννα, κρατούν στα χέρια τους μύρα για να αλείψουν το σώμα του Χριστού καθώς πήγαιναν στον Τάφο του, πριν μάθουν πως αναστήθηκε!

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων