20/05/2024 20/05/2024 Μέσα στο αναστάσιμο και χαρμόσυνο κλίμα της εορτής της λαμπροφόρου Αναστάσεως, την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας ο Πανοσ Αρχιμ. Νικόδημος Γιαννακόπουλος Γέροντας της...
20 Μαΐου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2024 - 9:53

Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Διαδώστε:
Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Μέσα στο αναστάσιμο και χαρμόσυνο κλίμα της εορτής της λαμπροφόρου Αναστάσεως, την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας ο Πανοσ Αρχιμ. Νικόδημος Γιαννακόπουλος Γέροντας της Ιεράς Μονής και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής ο οποίος άγει και την ονομαστική εορτή του εν όψει της εορτής των Μυροφόρων και του Νυχτερινού Μαθητού Νικοδήμου επίσης συμμετείχαν χορεία ιερέων και ο Διακόνος Στυλιανός Πεταχτής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανέλυσε με τον θεόπνευστο λόγο του το περιεχόμενο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής των Μυροφόρων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς που συμμετείχαν στην σημερινή λατρευτική σύναξη.

Τους ύμνους επίσης απέδωσαν ο χορός των μοναζουσών της ιεράς μονής με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Συγκλιτικής Μοναχής.

   

Φωτογραφίες Γεώργιος Γκίκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων