21/05/2024 21/05/2024 Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, παρουσία των Πολιτικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών.  Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2024 ” που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο φιλοξενείται...
21 Μαΐου, 2024 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2024 - 8:09

Η περιφορά της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η περιφορά της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, παρουσία των Πολιτικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών.

Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2024 ” που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα το τίμιο λείψανο του Αγίου ενδόξου Ευγενίου του Τραπεζούντιου από τη Μητρόπολη της Δράμας . Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και του Ιερού λειψάνου ,παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, στο τέλος της περιφοράς, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την αγάπη τους, τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Κατόπιν ευλαβούς αιτήματος του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, προς την Μητρόπολη Δράμας και με την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του τιμίου λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στο Ναύπλιο προς προσκύνηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024″, της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Νέου Βυζαντίου Ναυπλίου.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση στο ναό έως τις 23 Μαΐου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων