22/05/2024 22/05/2024 Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκριπούς στον Ορχομενό τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, πλαισιουμένων από ιερείς της περιοχής. Το θείο...
22 Μαΐου, 2024 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 10:24

Τριετές Μνημόσυνο μακαριστού π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους

Διαδώστε:
Τριετές Μνημόσυνο μακαριστού π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκριπούς στον Ορχομενό τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, πλαισιουμένων από ιερείς της περιοχής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού και στον μακαριστό π. Χαράλαμπο, με τον οποίο ήταν συμφοιτητής και φίλος και συνδεόταν με πνευματική σχέση.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς τέλεσαν το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού π. Χαράλαμπου, καθώς και δυο ενοριτών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού π. Χαράλαμπου και των δυο ενοριτών που τέλεσαν τα μνημόσυνα και να δίνει την εξ΄ ύψους παρηγορία στους οικείους τους.

Κατόπιν, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του π. Χαράλαμπου, που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού της Παναγίας, στον οποίο ο μακαριστός ιερέας διηκόνησε για 40 χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων