28/05/2024 28/05/2024 Χριστός Ανέστη! Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των μαρτύρων Ευτυχίου και Ελικωνίδας, του Ιερομάρτυρος Ζαχαρία από την Προύσα της Μ. Ασίας και του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού, ο οποίος καταγόταν από τη Σκυθία και βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη τα μέσα του 5ου αιώνα μ.Χ., ως υπηρέτης κάποιου ευλαβούς και εύπορου Χριστιανού. Με τη...
28 Μαΐου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 8:17

28 Μαΐου: Εορτάζει ο Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός

Διαδώστε:
28 Μαΐου: Εορτάζει ο Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός

Χριστός Ανέστη! Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των μαρτύρων Ευτυχίου και Ελικωνίδας, του Ιερομάρτυρος Ζαχαρία από την Προύσα της Μ. Ασίας και του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού, ο οποίος καταγόταν από τη Σκυθία και βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη τα μέσα του 5ου αιώνα μ.Χ., ως υπηρέτης κάποιου ευλαβούς και εύπορου Χριστιανού. Με τη βοήθεια του αφέντη του, πήγε σε σχολείο όπου διακρινόταν για την επίδοσή του.

Μελετούσε με μεγάλη προθυμία τους βίους των Αγίων και βαθμιαία άναβε μέσα του η επιθυμία να τους μιμηθεί. Μετά από άσκηση και καθοδήγηση του πνευματικού του, αποφάσισε να ακολουθήσει τη δύσκολη και παρεξηγημένη οδό της σαλότητας. Μέχρι την κοίμησή του, σε ηλικία 66 ετών, υπέμεινε ταπεινώσεις και πολλές ταλαιπωρίες, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί, αφού ο Κύριος τον ενίσχυε με τη διαρκή παρουσία και προστασία Του.

Ο Άγιος Ανδρέας και ο μαθητής του Επιφάνιος αξιώθηκαν με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος να είναι τα κεντρικά πρόσωπα κατά τη θαυμαστή εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ναό των Βλαχερνών, γεγονός που τιμάται κατά τη γιορτή της Αγίας Σκέπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων