28/05/2024 28/05/2024 Με επιτυχία και αθρόα συμμετοχή του πιστού λαού της Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Μαϊου, το λαϊκό ενοριακό πανηγύρι του Μητροπολιτικού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Την εκδήλωση άνοιξε ο χορός Ιεροψαλτών του Ναού, με αναστάσιμους ύμνους και τροπάρια, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Πέτρου Παπαεμμανουήλ. Εν συνεχεία, τη σκυτάλη έλαβαν...
28 Μαΐου, 2024 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 8:51

Εορταστική εκδήλωση της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού της Καλαμαριάς για τα 50 χρόνια της τοπικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Εορταστική εκδήλωση της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού της Καλαμαριάς για τα 50 χρόνια της τοπικής Εκκλησίας

Με επιτυχία και αθρόα συμμετοχή του πιστού λαού της Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Μαϊου, το λαϊκό ενοριακό πανηγύρι του Μητροπολιτικού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο χορός Ιεροψαλτών του Ναού, με αναστάσιμους ύμνους και τροπάρια, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Πέτρου Παπαεμμανουήλ.

Εν συνεχεία, τη σκυτάλη έλαβαν τα νιάτα της ενορίας, τα παιδιά των κατηχητικών, τα οποία παρουσίασαν όμορφα και μελωδικά τραγούδια.

Ακολούθησε η προβολή του επετειακού ντοκιμαντέρ, με το οποίο παρουσιάστηκε το ιστορικό του Ιερού Ναού, η εξέλιξή του στο διάβα της ιστορίας, τα πολύτιμα κειμήλια αλλά και οι ποιμαντικές του δράσεις.

Στο τέλος της πρώτης ενότητας της εορτής, τον λόγο έλαβε ο Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος, ο οποίος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού π. Χρήστο Μπαξεβάνογλου και τους συνεφημερίους του ιερείς για την επιτυχία της εκδήλωσης, τους λαϊκούς συνεργάτες της ενορίας για την όλη προσφορά τους και τους πιστούς ενορίτες, οι οποίοι στηρίζουν ποικιλοτρόπως το έργο της. Επεσήμανε, επίσης, πως ο Μητροπολιτικός Ναός αποτελεί την καρδιά της τοπικής Εκκλησίας, γι’αυτό και θα πρέπει όλος ο ευσεβής λαός να συντονίζεται με τους παλμούς του και να στηρίζει τις ποικίλες δράσεις του.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με ζωντανή ορχήστρα, με χορούς και κεράσματα προς όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων