29/05/2024 29/05/2024 Η ιστορική Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ένα από τα προπύργια της Ορθοδοξίας στην ιερή γη των Σέρβων η οποία δοκιμάζεται καθημερινά από τις ασφυκτικές πιέσεις του καθεστώτος της Πρίστινα.  Η Μονή, εκτός από το ενδιαφέρον των Σέρβων, αποτελεί τόπο όπου συχνά επισκέπτονται όργανα διεθνών οργανισμών και αξιωματούχοι χωρών. Μεταξύ αυτών και διπλωματικές αποστολές....
29 Μαΐου, 2024 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2024 - 12:21

Οι Πρέσβεις Τσεχίας, Βελγίου, Ελβετίας και Μ. Βρετανίας επισκέφθηκαν τη Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Διαδώστε:
Οι Πρέσβεις Τσεχίας, Βελγίου, Ελβετίας και Μ. Βρετανίας επισκέφθηκαν τη Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Η ιστορική Μονή Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ένα από τα προπύργια της Ορθοδοξίας στην ιερή γη των Σέρβων η οποία δοκιμάζεται καθημερινά από τις ασφυκτικές πιέσεις του καθεστώτος της Πρίστινα. 

Η Μονή, εκτός από το ενδιαφέρον των Σέρβων, αποτελεί τόπο όπου συχνά επισκέπτονται όργανα διεθνών οργανισμών και αξιωματούχοι χωρών. Μεταξύ αυτών και διπλωματικές αποστολές.

Την Τρίτη, 28 Μαϊου, τη Μονή επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη π. Σάββα, οι Πρέσβεις των χωρών Τσεχίας, Βελγίου, Ελβετίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Οι διπλωμάτες εκτός από την ιστορία της Μονής Ντέτσανι ενημερώθηκαν από τον π. Σάββα και για τις συνθήκες στις οποίες ζει η Εκκλησίας και ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων