29/05/2024 29/05/2024 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε, σήμερα, στην Πατριαρχική Κατοικία, τον  Δρ. Peer Gebauer, Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Ρουμανία. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Πρέσβη και εκτίμησε την πλούσια διπλωματική εμπειρία του. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη στήριξη που παρέχει η Γερμανία στη Ρουμανία, τονίζοντας τον δυναμισμό της ρουμανικής διασποράς, ιδιαίτερα...
29 Μαΐου, 2024 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2024 - 16:11

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Γερμανίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Γερμανίας στο Βουκουρέστι

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε, σήμερα, στην Πατριαρχική Κατοικία, τον  Δρ. Peer Gebauer, Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Ρουμανία.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Πρέσβη και εκτίμησε την πλούσια διπλωματική εμπειρία του. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη στήριξη που παρέχει η Γερμανία στη Ρουμανία, τονίζοντας τον δυναμισμό της ρουμανικής διασποράς, ιδιαίτερα μέσω της παρουσίας μεγάλου αριθμού Ρουμάνων φοιτητών και γιατρών που εργάζονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και στα νοσοκομεία της Γερμανίας.

Ο Πρέσβης, από τη μεριά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποδοχή και τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία στη ρουμανική κοινωνία, αλλά και στη Γερμανία, μέσω των πολυάριθμων ρουμανικών ορθόδοξων ενοριών που ιδρύθηκαν μετά το 1989.

Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπενθύμισε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετώπισε η ρουμανική κοινωνία και η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, αλλά και τις διάφορες ευκαιρίες που προέκυψαν καθώς η Εκκλησία εμβάθυνε την κοινωνική διάσταση της χριστιανικής ζωής.

Κλείνοντας, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Πρέσβη καλή επιτυχία στη συνέχιση της διπλωματικής του αποστολής στο Βουκουρέστι.

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων